Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Bόλτα με λουλούδια

Η Μαριέτα γιορτάζει και απολαμβάνει τον καφέ της σε μια μαύρη πάπια.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Η άνοιξη είναι εδώ και το πρεβάζι μου ακόμα χωρίς λουλούδια. Ο φόβος μου μήπως δεν έχω χρόνο και γνώση για να τα φροντίσω, με έχει απομακρύνει από τον γεωπόνο. Αλλά... σήμερα το αποφάσισα. Τέρμα οι φόβοι! Θα κάνω μια βόλτα στη φύση και θα γυρίσω σπίτι με γλαστράκι και την κατάλληλη "εγκυκλοπαίδεια".

Η βόλτα - αποστολή μου, ξεκινάει από το Black Duck (Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7). Θα καθίσω στον κήπο και θα τα πω λίγο με τα πουλάκια εκεί που τραγουδάνε και τσιμπάνε το κέικ μου. Τι όμορφο και ήσυχο μέρος για να ξεκινήσει η μέρα μου.

Η συνέχεια θα με βρει στην Ηλιούπολη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη γιορτή των λουλουδιών. Μέχρι τις 7 Μαΐου, στο πλαίσιο αυτής της γιορτής στην κεντρική πλατεία, 31 παραγωγοί φυτών και μελιού θα υποδέχονται τους κατοίκους της πόλης για να τους μυήσουν στα μυστικά της οικιακής καλλιέργειας. Θα πάω, λοιπόν, να χαζέψω λουλούδια και να λύσω τις απορίες μου.

Θα φύγω με γλαστράκι στα χέρια και θα κατευθυνθώ προς το σπίτι. Το πρεβάζι μου θα γεμίσει αλλά το ίδιο και το μυαλό μου με σκέψεις για το πώς θα καταφέρω να μη μαραθεί το απόκτημά μου. Κάπως έτσι, θα καταλήξω να αγοράζω το "Οικολογική φροντίδα των φυτών" του Ανδρέα Μπαρμπούτση, γνωστού... τηλε-γεωπόνου. Περιέχει απλές συνταγές ιδιοσκευασμάτων με τα οποία αντιμετωπίζονται οικολογικά, σχεδόν όλες οι ασθένειες των φυτών αλλά και η συνηθισμένη φροντίδα τους.

Θα σε κρατώ ενήμερη θα τα γεωπονήματά μου! Προς το παρόν σε αφήνω να μελετήσω. Ραντεβού την άλλη Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει