Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Cinco de Mayo αλά ελληνικά

Η Κέλλυ κάνει βόλτα στο Μεξικό, από την Αθήνα.


Κέλλυ Νόβακ

Λατρεύω τον Μάη! Eσύ; Εμένα πάντως είναι ο μήνας μου! Οκέι, σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι τα γενέθλιά μου είναι μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά νομίζω ότι αυτή η περίοδος είναι η αγαπημένη μου, ούτως ή άλλως. Και γιατί να μην είναι; Ο καιρός είναι φανταστικός (ακόμη να κάνεις το πρώτο σου μπάνιο;) και η διάθεση βρίσκεται στα ύψη! Φυσικά, άλλος ένας λόγος που αγαπάω αυτό τον μήνα, είναι η γιορτή του Cinco de Mayo. Η φημισμένη “5η Μαίου” που γιορτάζουν στο Μεξικό είναι από τους βασικούς λόγους που ξέρω από τώρα, ότι σήμερα θα περάσω τέλεια! Και υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσω την Παρασκευή μου, όταν πρόκειται να την συνδυάσω με μεξικάνικες γεύσεις και παραδόσεις; Όχι, φυσικά! Πάμε λοιπόν, να την περάσουμε παρέα;

Μιας και θα γιορτάσω μια από τις σημαντικότερες γιορτές του Μεξικό, η κατανάλωση ενός μεξικάνικου γεύματος, επιβάλλεται! Έφυγα λοιπόν, για ένα από τα αγαπημένα μου tex-mex εστιατόρια.

Το Ancho Mexican Grill (Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι) προσφέρει χωρίς αμφιβολία, από τις πιο ενδιαφέρουσες μεξικάνικες γεύσεις. Αυτό, γιατί οι «μεξικάνικες καταβολές» του έχουν ένα twist από Καλιφόρνια! Το Chili con Carne, ρύζι με φρέσκο κόλιανδρο, salsa καυτερή και sour cream είναι από τα “star” πιάτα που επιβάλλεται να δοκιμάσει κανείς, όταν βρεθεί στο μαγαζί. Φυσικά, μιας και θα βρεθώ εδώ, θα ικανοποιήσω την λαιμαργία μου –ακόμα και αν ξέρω ότι θα χορτάσω σίγουρα με το πιάτο που θα παραγγείλω- και θα πω το «ναι» στο λαχταριστό burrito bowl, από το οποίο θα τσιμπάω, όσο απολαμβάνω παράλληλα μια δροσερή μπύρα.

Φυσικά, δεν γίνεται να μην συνεχίσω την βραδιά μου, Mexican style –ακόμα και αν βρίσκομαι στην Ελλάδα- και σήμερα είναι η κατάλληλη ημέρα για να επισκεφθώ το Galaxy Bar (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα) του ξενοδοχείου Hilton. Το Galaxy Bar λοιπόν, γιορτάζει και αυτό το Cinco de Mayo, με ένα μοναδικό πάρτυ. Η γνωστή Μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleon μαζί με μία φανταστική μπάντα Mariachi θα εμφανιστούν live στο Galaxy Bar! Η βραδιά μοιάζει να είναι πολλά υποσχόμενη και να…. απογειωθεί με ένα DJ Set, με ήχους από το Μεξικό.

Η ιδιαίτερη διακόσμηση του Galaxy τη συγκεκριμένη βραδιά, λέγεται ότι έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την εν λόγω γιορτή και υπόσχεται να μας μεταφέρει σε μια ατμόσφαιρα Μεξικού! Α, και το καλύτερο δεν σ’ το είπα… Για να μπεις ακόμη πιο βαθιά σε… mexican mood, αν φέρεις μαζί σου ένα μεξικάνικο αντικείμενο (π.χ σομπρέρο) το bar προσφέρει δωρεάν ένα welcome drink!

 

Εμ, καλά μου φαίνεται θα πάει η βραδιά μου σήμερα! Τι λες; Θα ακολουθήσεις;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει