Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ταξιδεύοντας

Σαντορίνη ή Κεφαλονιά; Η Λένα σε καλεί να ταξιδέψεις, σήμερα, μαζί της. Θα το…τολμήσεις;


Λένα Γρηγορίου

ΛΑΤΡΕΥΩ τα ταξίδια! Καθόλου πρωτότυπο, το ξέρω. Έλα , όμως που εγώ τρελαίνομαι να ταξιδεύω με πολλούς τρόπους! Με τη φαντασία μου, κυρίως!

Πιθανότατα να το έχεις καταλάβει, καθώς -συχνά πυκνά- σε... βολτάρω εκτός των αθηναϊκών τειχών. Έτσι και σήμερα, σε προ(σ)καλώ να "ταξιδέψεις" μαζί μου στα... ελληνικά νησιά! Μην τρομάζεις, δεν σου λέω να κάνεις κοπάνα.

Το ταξίδι μας θα είναι κοντινό και απολύτως γευστικό! Και θα έχει άρωμα (και γεύση) ελληνικού καλοκαιριού.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις εσύ είναι διαλέξεις: Σαντορίνη ή Κεφαλονιά Τα υπόλοιπα, άσ' τα... στους ντόπιους!

Φύγαμε για Κεφαλονιά; Το ταξίδι θα ξεκινήσει από την Καστέλα και πιο συγκεκριμένα από την οδό Ρεθύμνης 19. Εκεί, στεγάζεται ο "Κεφαλλονίτης", ένα όμορφο ταβερνάκι βγαλμένο σαν από ελληνική ταινία. Μην περιμένεις κάτι ιδιαίτερο ως προς την διακόσμηση, αλλά να περιμένεις τα καλύτερα ως προς τις γεύσεις που θα δοκιμάσεις. Τα πιάτα δεν είναι πολλά, αλλά μία μόνο μπουκιά αρκεί για να καταλάβεις ότι είναι υπέρ-αρκετά. Τα παϊδάκια είναι ολόφρεσκα, ζουμερά, με λαχταριστή όψη, άρωμα και κυρίως γεύση. Αν θέλεις να παίξεις και... περιφερειακά, δοκίμασε τις -κομμένες στο χέρι- πατάτες, το "τούρμπο" τζατζίκι (με το φρεσκοψημένο ψωμάκι), την τυροκαυτερή και το λουκάνικο.

Kαι τώρα, φύγαμε για Σαντορίνη. Προορισμός μας, «Ο Σαντορινιός" (Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα). Μοιάζει περισσότερο με μια όμορφη και προσεγμένη πλατεία στο γνωστό κυκλαδονήσι, παρά με ταβέρνα στο κέντρο της πόλης. Η αυλή του γεμάτη με λουλούδια και φυτά, η ατμόσφαιρα άκρως οικογενειακή ενώ το φαγητό απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Κεφτέδες σε όλες τις πιθανές παραλλαγές (από κολοκυθοκεφτέδες μέχρι ψευτοκεφτέδες), τρομερά κρέατα, "μαμαδίσιες" πατάτες, κομμένες στο χέρι και "τίμιο", άφθονο, δροσερό κρασί. Αν, μάλιστα, είσαι λάτρης του τυριού, εδώ θα βρεις τον... παράδεισό σου, καθώς η (αξιαγάπητη) ιδιοκτήτρια του μαγαζιού "στολίζει" σχεδόν κάθε πιάτο με άφθονη ποσότητα!.  

Αν είσαι έτοιμη για το (γευστικό) ταξίδι μας, φύγαμε! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά τον χωρισμό της

Οι φωτογραφίες με μαγιό που πόσταρε η ηθοποιός

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό «αντίο» του Θανάση Ευθυμιάδη

Ο «Αντώνης Καλούδης» αποχαιρετά τη Χριστίνα του