Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα στον παγωμένο κόσμο του Game of Thrones

Η Γωγώ έχει... ιερό καθήκον να αφιερώσει αυτή τη Δευτέρα στην αγαπημένη σειρά που μόλις έκανε πρεμιέρα.


Γωγώ Καρκάνη

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει μέσα Ιουλίου, όμως αυτή η Δευτέρα θα γεμίσει με εικόνες τοπίων σκεπασμένων με χιόνι και πάγο, με θεόρατα τείχη, μαγικά δέντρα, ζόμπι και δράκους. Γιατί ο χειμώνας ήρθε στο Game of Thrones, και μαζί μ΄αυτόν και η πολυαναμενόμενη έβδομη σεζόν. 

Pixel

Ακόμα δεν έχω διαβάσει τα reviews του πρώτου επεισοδίου και δεν σκοπεύω να το κάνω, για να αποφύγω τα σπόιλερ, όμως σύμφωνα τουλάχιστον με τις υποσχέσεις των συντελεστών αυτός ο κύκλος θα είναι πιο καταιγιστικός και συναρπαστικός από όλους τους προηγούμενους.

Η αναμονή για τα δύο νέα βιβλία της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» του George R. R. Martin, The Winds of Winter και A Dream of Spring, έχει γίνει βασανιστική και η αγωνία δυναμώνει καθώς λέγεται ότι η ιστορία τους θα παρεκκλίνει αρκετά από εκείνη της τηλεοπτικής σειράς. Στο μεταξύ, για να φρεσκάρω στη μνήμη μου τους βασικούς ήρωες και την πλοκή, θα ξεφυλίσσω ξανά το τελευταίο βιβλίο της σειράς που κυκλοφορεί ήδη, σε δύο τόμους με τίτλο «Ο χορός των δράκων» (εκδ. Anubis, 2011) στα ελληνικά, και θα ανατρέξω στις 20 κορυφαίες στιγμές των προηγούμενων έξι σεζόν μέσα από αυτό το αφιέρωμα.

Pixel

Το επόμενο ζήτημα που θα με απασχολήσει θα είναι το μενού που θα συνοδέψει το πρώτο επεισόδιο της σειράς: Κέικ λεμονιού της Sansa, στρείδια της Arya, καρδιές αγκινάρας των Ντοθράκι, πικάντικο λουκάνικο του Tyrion ή σανγκρία του Joffrey (αρκεί να μην είναι δηλητηριασμένη); Μια μεγάλη λίστα από συνταγές εμπνευσμένες από το GoT θα βρω στο Thrillist.com γιατί σήμερα τίποτα δεν πρέπει να είναι τυχαίο.

Μόλις επτά επεισόδια θα έχει η έβδομη σεζόν, αλλά δεόντως χορταστικά σε διάρκεια και σασπένς το καθένα, όπως ανακοινώνουν οι συντελεστές. Ενενήντα λεπτά θα κρατήσει το πρώτο επεισόδιο, το μεγαλύτερο του νέου κύκλου, αποζημιώνοντάς μας έτσι, κατά κάποιον τρόπο, για την αναμονή. Τώρα δεν μένει τίποτα άλλο παρά να πατήσω το «play».

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 21 Μαΐου

Κάντε τις επιλογές σας υπακούοντας μόνο στις δικές σας ανάγκες

SINGLES

Πώς να προσελκύεις αυτούς που θες στη ζωή σου

15 συμπεριφορές κλειδιά που θα σε φέρουν πιο κοντά με τους άλλους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCha

Από 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2024! Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου