Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποχαιρετισμός στα μεγάλα, ηλιόλουστα απογεύματα

Τελευταία εβδομάδα πριν από την αλλαγή της ώρας και, σύμφωνα με το δελτίο καιρού, μία από τις τελευταίες ζεστές μέρες του φθινοπώρου. H Γωγώ θα την απολαύσει οικογενειακώς πηγαίνοντας σε έναν υπαίθριο παιδότοπο.


Γωγώ Καρκάνη

Εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία που μου δίνεται για οικογενειακές δραστηριότητες σε υπαίθριους χώρους, ακόμα και αν αυτό σημαίνει κάτι τόσο απλό όσο μια επίσκεψη στην παιδική χαρά της γειτονιάς ή, έστω, το παιχνίδι στην αυλή του σπιτιού. 

Pixel

Άπειρες μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη του υπαίθριου παιχνιδιού στην ομαλή σωματική και ψυχονοητική ανάπτυξη ενός παιδιού. Και το σίγουρο είναι ότι μια βόλτα σε ανοιχτούς χώρους λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για τους γονείς!

Γι’ αυτό σήμερα θα επισκεφτούμε ένα διαφορετικό παιδότοπο, την Κηποπαιδεία στην Παλλήνη (στη φωτό, kipopedia.gr). Εκτός από τα δωμάτια με δραστηριότητες για παιδιά διαφόρων ηλικιών, διαθέτει ένα μεγάλο εξωτερικό χώρο 6.800 τ.μ., που αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες και την περιγραφή (είναι η πρώτη φορά που πηγαίνουμε εκεί) αποτελεί παράδεισο για τα πιτσιρίκια. 

Pixel

Μεταξύ άλλων διαθέτει ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδικά ξύλινα ποδήλατα, τραμπολίνο, αμμοδόχο, μια αγορά σε μικρογραφία, λαχανόκηπο, βοτανόκηπο, ένα ινδιάνικο χωριό, ένα σπίτι των χόμπιτ και ένα πειρατικό καράβι! 

Στο μεταξύ ελπίζω οι γονείς να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε, έστω και με… βάρδιες στην καφετέρια του παιδότοπου: μια εμπειρία που από τότε που ο γιος μου άρχισε να περπατάει, και ιδιαίτερα να τρέχει, έχει αναδειχθεί σε πολυτέλεια. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της μητρότητας. Μαθαίνεις να απολαμβάνεις περισσότερο τα μικρά, καθημερινά πράγματα.
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

BEAUTY TIPS

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo

Ακολούθησε τα tips μιας ειδικού