Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα δίνει ραντεβού στις 7

Στο Μοναστηράκι με κρασί.



Η περιοχή έχει αρχίσει και μου αρέσει. Τι κι αν πριν λίγο καιρό εκεί, σε ένα στενάκι λίγα μέτρα μετά την πλατεία, μου έκλεψαν το κινητό; Ποτέ δεν άφησα αυτή την οκ όχι και τόσο ευχάριστη στιγμή να με επηρεάσει. 

Pixel

Δεν την άφησα να μου κλέψει τη μοναδική εικόνα που βλέπω όταν κατεβαίνω στον σταθμό στο Μοναστηράκι. Την Ακρόπολη, τους πολύχρωμους πάγκους, τα φολκλόρ μαγαζιά, την πολυπολιτισμικότητα που παλιά ζήλευα στις ξένες πόλεις όπου ταξίδευα και νάτην τώρα εδώ, μπροστά μου. 

Τελευταία μέρα του Οκτώβρη σήμερα, μπαίνει ο Νοέμβριος, μήνας γενεθλίων της κόρης μου άρα και πολυαγαπημένος, και θα βρεθώ στο εστιατόριο Επτά 7, με ποιον άλλον, μαζί της φυσικά!

Pixel

Θα πάμε νωρίς, κατά τις 7 που ανοίγει, σαν τους Ευρωπαίους τουρίστες που δειπνούν νωρίς.

Εννοείται ότι πρώτα από όλα, θα γυρίσουμε και τα τρία του επίπεδα για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη του χώρου. Η περιέργεια σίγουρα σκότωσε τη γάτα, στην περίπτωσή μας όμως η περιέργεια κάνει τις βόλτες μας πάντα πιο... νιάου, αγαπησιάρες. 

Σαν μικρά ταξιδάκια αναζήτησης, σαν μικρές περιπέτειες αγάπης.

Μεσογειακό το μενού και δεν έχω ιδέα τι θα επιλέξουμε να γευτούμε. Κρέας, ψάρι ή μήπως ελληνικό σούσι με αμπελόφυλλα; Για το τελευταίο μάς βλέπω, χμ.  

Αυτό που σίγουρα θα δοκιμάσω είναι κρασί καθώς η wine list του είναι δελεαστική ενώ η μικρή μου με βεβαιότητα θα επιλέξει κάποιο από τα επιδόρπια της ιταλικής και γαλλικής γαστρονομίας.

Και μιλώντας και γελώντας, αφήνοντας πίσω μας τη ρουτίνα της καθημερινότητας με την πολλή δουλειά και τα πολλά διαβάσματα, θα επιστρέψουμε πίσω στο σπίτι νωρίς.

Χορτασμένες και γεμάτες!
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

BEAUTY TIPS

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo

Ακολούθησε τα tips μιας ειδικού