Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

H Αλεξάνδρα ανακαλύπτει την Αμερική

...και ένα τέλειο ταϊλανδέζικο στο Κουκάκι



Σήμερα έχω ετοιμάσει μια τέλεια έκπληξη σε έναν καλό φίλο. Και μπορώ πολύ άνετα και ωραία να την εκμυστηρευτώ σε σένα με τη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να τη δει γραμμένη εδώ. Όχι πως δεν εκτιμά τη δουλειά μου, τουναντίον. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να μπει σε ένα γυναικείο σάιτ όπως το δικό μας γιατί πολύ απλά «σας ξέρω εσάς τις γυναίκες απ’ έξω και ανακατωτά, τι να μάθω;».

Αυτά μου λέει και με τρελαίνει. Και έτσι για σήμερα έκλεισα να πάμε για ταϊλανδέζικο που αρέσει και στους δύο. Αλλά όχι απευθείας...

Πρώτα θα πάμε στο θέατρο Άβατον και θα δούμε την παράσταση Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; της Χρύσας Σπηλιώτη. Ένα έργο με γυναίκες το οποίο όμως δεν απευθύνεται μόνο σε μας αλλά και στους άντρες που θεωρούν ότι ξέρουν τις γυναίκες. Ουπς, τέλεια έκπληξη; 

Πρωταγωνίστριες, η Μαρίνα Σαμάρκου και η Εβίτα Συρίγου, η Καίτη και η Λίζα, συγγενείς εξ’ αίματος αλλά ξένες εξ’ ιδιοσυγκρασίας. Δύο πρώτες ξαδέρφες  που μοιάζουν και διαφέρουν σαν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, δυο γυναίκες που ζωντανεύουν τη διαδρομή της προσωπικής τους ιστορίας από τα 8 έως τα 88 τους χρόνια. Ανάμεσά τους ο αιώνιος άντρας σύζυγος, εραστής και προδότης. 

Αυτό που περιμένω με ανυπομονησία να δω, εκτός από την έκφραση του κολλητού μου όταν μπαίνουμε μέσα, είναι τον τρόπο με τον οποίο το έργο μοιάζει με μια χρονοκάψουλα από το 1930 ως σήμερα. Και φυσικά πεθαίνω να ακούσω τις μουσικές επιλογές του αγαπημένου Jerome Kaluta!
 

TukTuk.jpg
 

Μετά, θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμά μας. θα πάμε στο Κουκάκι στο Tuk Tuk, θα καθίσουμε, εκείνος για το πρώτο μισάωρο θα μου κρατάει μούτρα, θα κάνει ότι κοιτάζει το κινητό του, σαν παιδί. 

Εγώ θα υποκριθώ ότι χαζεύω τις φλοράλ ταπετσαρίες και τα memorabilia από ταξίδια των ιδιοκτητών στην Ταϋλάνδη. 

Θα του παραγγείλω τα αγαπημένα του πιάτα με κάρι και νουντλς, πάπια τραγανιστή και μυρωδάτο ρύζι γιασεμιού, και θα κοιταχτούμε πάλι στα μάτια. Συνωμοτικά.

Φίλοι; Πάντα. 

Infos:
«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;»: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Θέατρο Άβατον / Ευπατριδών 3 Κεραμεικός / 210-3412689 / 

Tuk Tuk Thai Street Food: Βεΐκου 40, Κουκάκι

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Χαμένοι στη μετάφραση: 8 ξένες λέξεις και φράσεις που δεν έχουν ελληνική μετάφραση

Από μία απογευματινή βόλτα στο κέντρο της πόλης με φίλους μέχρι την απόλαυση καφέ και μπύρας μία ηλιόλουστη μέρα, 8 λέξεις που έρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου και δεν μεταφράζονται στα ελληνικά.

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.