Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μύρισε Άνοιξη;

Η Κέλλυ απολαμβάνει τη δεύτερη μέρα του Μάρτη, κοντά στην θάλασσα.


Κέλλυ Νόβακ

Με θέα την θάλασσα θέλω να την περάσω σήμερα. Είμαι κατενθουσιασμένη που μπήκε ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, ακόμα κι αν δεν ο καιρός κάνει τα δικά του (Μάρτης, γδάρτης δεν λένε;).

Παρόλα αυτά, εγώ θέλω να αισθανθώ ότι πλησιάζει η θαυμάσια αυτή εποχή του χρόνου και θέλω να το γιορτάσω από τώρα, με… ολίγη μυρωδιά από θάλασσα!

Έφυγα λοιπόν, για Γλυφάδα και για μια μεγάλη βόλτα στην παραλία. Με ηρεμεί η θάλασσα και το χρειάζομαι αυτό σήμερα, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα στην δουλειά. Δεν με ηρεμεί όμως μόνο, η μυρωδιά της αλμύρας. Μου ανοίγει και την όρεξη! Ευτυχώς στην Γλυφάδα υπάρχει ένα μέρος που σερβίρει από τις πιο αγαπημένες μου κουζίνες: τη ταϋλανδέζικη!

Στο Mama Thai (Γιαννιτσοπούλου 2, Γλυφάδα) η… μαμά Χριστίνα, βάζει όλη της τη μαεστρία και τις γνώσεις από την κουζίνα της πατρίδα της στο μαγαζί, προσφέροντας εκπληκτικές και αυθεντικές thai γεύσεις. Στο εστιατόριο μπορεί να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε δύο μενού, το Noodles μενού και το À la carte μενού. Στο μενού με τα noodles επιλέγεις την βάση ανάμεσα σε noodles ρυζιού ή αυγού και ρύζι, και μετά κάποιες από τις χειροποίητες Thai σάλτσες, ενώ στο τέλος μπορείς να προσθέσεις λαχανικά και κρέας. Αλλά είναι το À la carte μενού το οποίο ξεχωρίζει πραγματικά. Σε αυτό θα βρεις παραδοσιακά πιάτα από την Ταϊλάνδη, όπως Pad Thai, σούπες και κυρίως πιάτα με κοτόπουλο, μοσχάρι, γαρίδες και πάπια μεταξύ άλλων!

Και για να μπω βαθιά σε ανοιξιάτικο κλίμα, θα ολοκληρώσω την βόλτα αλλά και το γεύμα μου με ένα δροσερό παγωτάκι! Στο Ice Roll (βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο) δεν σερβίρουν ένα απλό, γευστικό, χειροποίητο παγωτό. Σερβίρουν μια ολόκληρη φιλοσοφία του πώς πρέπει να κατασκευάζεται ένα παγωτό!

Τι κάνει το Ice Roll και ξεχωρίζει; Το γεγονός ότι παγωτό φτιάχνεται με μια παλιά ταϋλανδέζικη τεχνική, όπου σε μια επιφάνεια -30 βαθμών ρίχνουν φρέσκο γάλα το οποίο μετά μετατρέπεται σε ένα smooth, λαχταριστό παγωτό!

Ο καθένας μπορεί να διαλέξει τη βάση, ανάμεσα σε φρέσκο γάλα με βανίλια, σοκολάτα ή γάλα καρύδας. Μετά μπορείς να προσθέσεις από υγιεινά φρούτα ή σοκολάτα, καραμέλα, oreo, kinder bueno κ.ά. Πέρα του ότι το παγωτό είναι πεντανόστιμο, η διαδικασία της κατασκευής του παγωτού είναι ένα εκπληκτικό θέαμα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 τρόποι για να αποφορτίσεις/αδειάσεις το μυαλό σου

Αν μάθεις να ξεφορτώνεσαι τη νοητική σαβούρα, θα αισθάνεσαι πιο ανάλαφρη και αισιόδοξη χρησιμοποιώντας αυτά τα ισχυρά, αλλά απλά εργαλεία

CELEBS

Ιωάννα Μαλέσκου: Η τρυφερή ανάρτηση για τα πρώτα γενέθλια της κόρης της

Ξεχωριστή ήταν η Κυριακή του Πάσχα για την παρουσιάστρια