Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στην Πλάκα έχει πάντα ήλιο

Στην πιο γοητευτική γειτονιά της Αθήνας θα περπατήσει σήμερα η Γωγώ, σε μια βόλτα που θα καταλήξει στα εγκαίνια μιας έκθεσης στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.


Γωγώ Καρκάνη

Τα όμορφα μέρη είναι όμορφα παντός καιρού. Όπως η Πλάκα, η πιο γοητευτική συνοικία της Αθήνας, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει δεκαετίες πριν, όταν δεν είχαν ισοπεδωθεί ακόμα πολλά από τα ωραιότερα κτίρια της πόλης για να δώσουν τη θέση τους στις πολυκατοικίες της αντιπαροχής.

Με ομπρέλα ή λιακάδα, θα περπατήσω στα λεγόμενα Αναφιώτικα, την κυκλαδίτικη συνοικία που έχτισαν οι πιο φημισμένοι μάστορες της Ανάφης, και θα κάνω μια στάση στο Γιασεμί, στο κουκλίστικο καφέ στα εξίσου κουκλίστικα σκαλάκια της Μνησικλέους, που αγναντεύουν την Αθήνα. Θα απολαύσω έναν ελληνικό καφέ και γλυκό του κουταλιού, γιατί όσο γραφική κι αν γίνομαι, δύσκολα μπορώ να φανταστώ πιο ταιριαστές γεύσεις και αρώματα για να συνοδεύσω αυτό το σκηνικό. 
 

idrima_melina.jpg
Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη
 

Η βόλτα μου θα καταλήξει στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, που απόψε φιλοξενεί τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Τάσου Λιακόπουλου «Μελίνα-Ελλάδα» (εγκαίνια Δευτέρα 5/3, 20:00, έως τις 25/3, Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα, melinamercourifoundation.com). 

Με έργα μεικτής τεχνικής ο εικαστικός τιμά την παντοτινή του αγάπη, Μελίνα Μερκούρη, πάνω στην οποία έχει δουλέψει με φόντο την αγαπημένη της και αγαπημένη του Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε αυτή η δουλειά να παρουσιαστεί σε καλύτερο μέρος από το «Σπίτι της Μελίνας».
 

prosklisi.jpg

Η πρόσκληση των εγκαινίων της έκθεσης.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων 2026 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 13- 27 Ιουλίου

Άλλη μια εβδομάδα με υπέροχες εκδηλώσεις ξεκινά για το Φεστιβάλ Βράχων

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Mother Company" των Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και Κωνσταντίνου Θωμαΐδη

Το ντοκιμαντέρ Mother Company στις 14 και 15 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-Πειραιώς 260.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν της Στέγης μάς κάνει να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Εν μέσω καλοκαιριού, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το στίγμα της νέας σεζόν με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από υδάτινο διαλογισμό και την επιστροφή του Robert Icke μέχρι διεθνείς συμπράξεις με τους Jim Jarmusch και Łukasz Twarkowski.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

ΣΠΙΤΙ

Η μέθοδος Sudoku για το πακετάρισμα ταξιδιού

Η viral μέθοδος Sudoku υπόσχεται 27 σύνολα από μόλις εννέα ρούχα, με τάξη αντί για χάος.

Best of Network