Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στη Σαντορίνη, αλλιώς

Η Γωγώ θα αναζητήσει τους κρυμμένους (;) θησαυρούς ενός από τα πιο τουριστικά νησιά του κόσμου.


Γωγώ Καρκάνη

Η σημερινή βόλτα δεν είναι στην πόλη αλλά σε ένα από τα πιο διάσημα νησιά παγκοσμίως, ονειρεμένο προορισμό για επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Έχω βρεθεί ξανά στη Σαντορίνη, όμως αυτή τη φορά σκοπεύω να μην περιοριστώ στα top αξιοθέατα των ταξιδιωτικών οδηγών – το ηλιοβασίλεμα της Οίας, τη θέα στην καλντέρα από τα Φηρά, το ηφαίστειο, τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι. Θέλω να ανακαλύψω το λιγότερο τουριστικό της πρόσωπο, ας είναι και συννεφιασμένο στη διάρκεια αυτής της εποχής που ακροβατεί ανάμεσα στη low (αν υπάρχει low για τη Σαντορίνη) και high season.
 

pyrgos.jpg
Χωριό Πύργος

Σήμερα λοιπόν θα εξερευνήσω χωριά στην ενδοχώρα, άγνωστα σε κάποιους παρόλο που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα Φηρά και την Οία: τη βενετσιάνικη πυργοπολιτεία Πύργο, στο παρελθόν πρωτεύουσα του νησιού. Το Εμπορειό (κεντρική φωτό) με το καλοδιατηρημένο κάστρο του, που ατενίζει από ψηλά τη θάλασσα της Περίσσας. Τον Καρτεράδο με τα εμβληματικά καπετανόσπιτα. 
 

mouseio_ntomatas.jpg
Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Η βόλτα μου θα καταλήξει στη Βλυχάδα, στο Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας (κανονικά είναι ανοιχτό Τρίτη-Τετάρτη-Κυριακή, αλλά έχω μια μικρή ελπίδα λόγω των ημερών να έχει διευρύνει το ωράριό του), που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο ντομάτας της εταιρείας Δ. Νομικός. Στον ίδιο, βιομηχανικής αισθητικής χώρο βρίσκεται και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, το οποίο κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εργαστήρια.

atlantis.jpg
Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα


Επιστρέφοντας το απόγευμα θα κάνω μια στάση στην Οία, για να θαυμάσω το περίφημο ηλιοβασίλεμα (καθόλου μυστικό, αλλά απίστευτα όμορφο) και να αναζητήσω το υπόσκαφο βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα, που έχει ψηφιστεί ως ένα από τα ομορφότερα του κόσμου, το οποίο μάλιστα έχει εκδώσει και δικούς του τίτλους βιβλίων, εξίσου καλαίσθητους με το περιβάλλον που το φιλοξενεί.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι