Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ πήγε Μουσείο
Έργα που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα έκφρασης έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες, μέχρι τις 16/5, την Αθήνα, από τη Διπλάρειο Σχολή και το Αναγνωστήριο του Βαλλιάνειου κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος μέχρι το Πεδίον του Άρεως και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο πλαίσιο του 5ου Onassis Fast Forward Festival (www.sgt.gr). Στο φετινό φεστιβάλ, καλλιτέχνες και ερευνητές από διάφορα μέρη του κόσμου διερευνούν τον καθοριστικό ρόλο της αρχαιολογίας στην κατασκευή των εθνικών αφηγήσεων και της συλλογικής μνήμης. Ανάμεσα στις δράσεις του είναι η έκθεση σύγχρονης τέχνης Unconformities, στο Μουσείο της Ακρόπολης, που θα επισκεφτώ σήμερα.

Pixel

*Η Αλεξάνδρα κατέβηκε Πειραιά
Στο σχετικά καινούριο Shakespeare in Love, που στεγάζεται σε ένα όμορφο πετρόκτιστο του 1897, κοντά στη θάλασσα. Γεμάτο λουλούδια, μου έχουν πει ότι είναι, με στίχους από σεξπιρικά σονέτα να προβάλλονται στον τοίχο, και έναν ρομαντισμό διάχυτο.  

*Η Λένα έκανε βόλτα στο Γκάζι
Gasoline, (στο Γκάζι), για καφέ και cocktail και γλυκό και ... αλμυρό! Το Gasoline θα τo δεις μόλις βγεις απ' το μετρό στο Γκάζι. Και θα το αγαπήσεις με την πρώτη ματιά , με την πρώτη... γουλιά και με την πρώτη... μπουκιά!  Εκτός από το οτι είναι το τέλειο cafe - bar για να νοιώσεις όμορφα και χαλαρά, στο Gasoline μπορείς και  να παίξεις: τάβλι και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια.

Pixel

*Η Μαριέτα είπε ναι σε ποιήματα και εγκλήματα
Λέω να πάω για καφέ στο Poems & Crimes! Είδα στο πρόγραμμα της "Αθήνας Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018" ότι εκεί πραγματοποιούνται από σήμερα και για λίγες μέρες ξεναγήσεις και ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία από το τυπογραφείο στο βιβλιοδετείο κι από εκεί στο βιβλιοπωλείο. Επειδή θέλει, όμως, να έχω συνεννοηθεί πριν για να απολαύσω όλα αυτά, απλά θα πάω να κλείσω τη θέση μου για αύριο. Και με την αφορμή, φυσικά, θα κάτσω έξω, σε αυτό το ιδιαίτερο καφέ, να απολαύσω τον φρέντο εσπρέσο μου και να πάρω μυρωδιά βιβλίων. 

*Η Κέλλυ γιόρτασε τα γενέθλια του Avopolis
Tο Avopolis λοιπόν, θα γιορτάσει τα 22 χρόνια ζωής του με εντυπωσιακό live από τους Sillyboy’s Ghost Relatives (και special guest την Σtella), S.W.I.M., Sworr. και DJ sets από τους Lilis Bros, Chevy & Mr.Z, Blue Lagoon. Παράλληλα με το πάρτι, στο cafe/bar του Ρομάντσο θα υπάρχει και μια έκθεση των Εκδόσεων Οξύ & Brainfood με περιοδικά, βιβλία και βινύλια και την καλύτερη eclectic μουσική από τους DJs του Avopolis Radio και Avopolis.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου