Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Athens Voice 102.5 και ο Βρούτος

Σήμερα η Λένα κάνει  βουτιά στα… κύματα του ραδιοφώνου, στα βιβλιοπωλεία και στα ρακόμελα!


Λένα Γρηγορίου

Κάθε πρωί με ξυπνάει ο Athens Voice 102.5, η φωνή του Βαγγέλη Περρή και οι μουσικές του. Μεγάλη αγάπη το ραδιόφωνο. Και παντοτινή, νομίζω! Όσο για τον 102.5, άκουσε τον και θα δεις πως θα τον λατρέψεις.

Με τα τραγούδια και τη φωνή του Περρή ξύπνησα και σήμερα, 7 το πρωί παρακαλώ. Και πίνοντας καφέ σκέφτηκα πως πολύ θα ήθελα πηγαινοντας για το γραφειο να κάνω μια σταση σε αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο και να κάνω βουτιά στις σελίδες των αγαπημενων μου συγγραφεων πριν χωθώ στις δικές μου!

Σου το λέω συχνά πως αυτή η βόλτα στα βιβλιοπωλεία, είναι σαν καθαρός αέρας. Άσε που, κάθε φορά, αισθάνεσαι σαν μικρή... Κολόμβα (από το Κολόμβος) που έχει ανακαλύψει κάτι μοναδικό.

Σήμερα, λέω να χαθώ στους διαδρόμους και στα ράφια του BooksPlus (Books+ , Πανεπιστημίου 37), και  να γίνω ένα με τη μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού .Δεν ξέρω ακόμα ποια και πόσα βιβλία θ’ αγοράσω, διότι έχω κι ένα budget η γυναίκα, που δεν μπορώ παρά να το σεβαστώ (!!!), αλλά σίγουρα θα περάσω κάμποση ώρα στα τρία επίπεδα του βιβλιοπωλείου, ψάχνοντας. Και, εννοείται πως θα θυμηθώ (ξανά) τον Μπόρχες που έλεγε πως "τα βιβλία είναι η προέκταση της φαντασίας και της μνήμης μας".

Και από την βιβλιοφαγία,  ε, λέω να πάω και στην -φαγία σκέτο. Σκέφτομαι, αντί να κατηφορίσω κατά γραφείο μεριά,  να κατηφορίσω κατά Παγκράτι μεριά και να...με πάω στην Πλατεία Προσκόπων, κατά μήκος της οποίας βρίσκονται πολλά και καλά μαγαζιά για καφέ, ποτό ή μεζέδες. Για σήμερα, λέω να τσιμπήσουμε στο καφενείο-ρακομελάδικο «Βρούτος» (Αμύντα 12, Παγκράτι). Πρόκειται για το "αδερφάκι" του "Σκούφια" -που πιθανότατα έχεις ήδη επισκεφτεί- στα Άνω Πετράλωνα (αν όχι, κάνε λίγη υπομονή. Θα πάμε κι εκεί, εν καιρώ). Πάμφθηνοι και πεντανόστιμοι μεζέδες (tip: παρήγγειλε κεφτεδάκια!) και "τίμια" ρακή και ρακόμελο. Κι όλα αυτά, γραμμένα σε ένα μπλε τετράδιο, που κάθε φορά με γυρνάει πίσω στα παιδικά μου χρόνια. Χαλαρή συζήτηση, σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο;

Ως την επόμενη Δευτέρα, πολλά φιλιά.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.