Με espresso και έναν από μηχανής θεό! - AllYou.gr

Search

 

Με espresso και έναν από μηχανής θεό!

Από τα Ιλίσια στο Μεταξουργείο, κι από τον καφέ στον Βυσσινόκηπο, κάνει τις βόλτες της σήμερα η Λένα.

13 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Λένα Γρηγορίου

Ξυπνάω με μια τεράστια λαχτάρα για καφέ! Και λέω να υπακούσω στο… ένστικτο μου! Του καφέ! Θέλω έναν ωραίο μεγάλο, χορταστικό, φρεσκοαλεσμένο καφέ, θέλω και μια όμορφη μεγάλη σκιά , θέλω και φοίνικες και χαλαρή μουσική και γλυκό. Έφυγα για Ιλίσια! Για την τελευταία μου ανακάλυψη που ακούει στο όνομα Espressoholic (Γρηγορίου Αυξεντίου 88) και που έχει ό,τι ακριβώς θέλω κι ονειρεύομαι αυτό το Τεταρτιάτικο πρωί!

Στο αυτοκίνητο ακούω, σταθερά, Athens Voice 102,5 και ο Προβατάς με τον Πανούτσο μου ανεβάζουν τη διάθεση. Αυτοαποκαλούνται «το τρένο της χαράς» και είναι αστείρευτοι σε μικρές και μεγάλες ιστορίες, προσωπικές αλλά και δικές μας απολύτως!

text.jpg

Πάνω στην πλατεία το Espressoholic, με υπέροχους φοίνικες, με ξύλινα τραπέζια και πάγκους (χειροποίητους, παρακαλώ)  και τέσσερα μεγάλα χαμόγελα να με καλωσορίζουν. Η Ζέτα, ο Δημήτρης, ο Νικόλας κι ο Αργύρης έχουν κέφι, καλή διάθεση και αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν! Γι αυτό και το μαγαζί τους σκίζει.

Παραγγέλνω καφέ afogato (διπλό espresso με παγωτό) και βγάζω το laptop μου. Ε, ναι! Εδώ θα δουλέψω σήμερα! Στη δροσιά , στη σκιά, στη χαλάρωση, με το άρωμα του καφέ στην ατμόσφαιρα και με τα χαμόγελα τεσσάρων υπέροχων φίλων.

Το βράδυ έχει έναν «Από μηχανής Θεό»! Στο Μεταξουργείο. Ένα  φεστιβάλ στις δυο σκηνές του Από Μηχανής Θεάτρου με κεντρικό πυρήνα την έννοια του από μηχανής Θεού.
Διαβάζω από το σημείωμα που μου έστειλαν και που μου κέντρισε το ενδιαφέρον : «Το “Από Μηχανής Θεός /Deus ex machina Festival 2018” περιλαμβάνει αποκλειστικά παραγωγές που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό με την επιθυμία να μετασχηματιστεί σε μια φιλόξενη πλατφόρμα που όχι μόνο προβάλει τις σύγχρονες καλλιτεχνικές φόρμες και πρακτικές αλλά αντανακλά και όσα συμβαίνουν στο σήμερα και εκτός σκηνής»


Απόψε θα δω το «Ενας κάποιος τέτοιος Βυσσινόκηπος», από την ομάδα Nunc

de.jpg

Εμπνευσμένη από την παράσταση Quizoola! των Forced Entertainment και τον Βυσσινόκηπο του Αντόν Τσέχωφ, η ομάδα ξεκινά με ένα παιχνίδι ερωτοαποκρίσεων ανάμεσα στους ηθοποιούς.


«Tι μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να παραχωρήσει, για να διατηρήσει τον προσωπικό του βυσσινόκηπο; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε για να προφυλάξουμε...»
 Τελειώνοντας, λέω να πάρω το Golfάκι μου και να γυρίσουμε σπίτι. Να μη σου πω πως θα χαζέψω και στην τηλεόραση, όποια ταινία βρώ!


Σε φιλώ κι ως την επόμενη Τετάρτη να προσέχεις τα… διαγγέλματα!

Info παραστασης
Σκηνοθεσία: Μάρια Φλωράτου
Εικαστική Επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γκαρτζονίκας
Video trailer : Δανιήλ Οικονομέας
Ηθοποιοί: Θράσος Αρβανίτης, Μαριλένα Γερμανού, Ορφέας Γεωργίου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Χριστίνα Πλατανιώτη

 

Λένα ΓρηγορίουΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι...

Σήμερα, ταξιδεύουμε! Ένα ταξίδι γευστικό... από νησί σε νησί!

Από το παγκάκι στην αυλή κι από κει στην...Ισπανία!

Η Λένα , σήμερα, πάλι τριγυρίζει στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκα τον παράδεισο και απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα!

και βάλε στο μαγνητόφωνο τραγούδια που γουστάρεις...