Φωτογραφίες που «καταργούν» τους κανόνες της Φυσικής - AllYou.gr

Search

 

Φωτογραφίες που «καταργούν» τους κανόνες της Φυσικής

Σήμερα η Γωγώ θα δει από κοντά τις φωτογραφίες του Αμερικανού Richard W. Moore για την Αθήνα, που παρουσιάζονται με τίτλο «Athens Twice Seen» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

25 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Γωγώ Καρκάνη

Η Αθήνα είναι ένα καλειδοσκόπιο αντιθέσεων ανάμεσα στο χτες και το σήμερα, καθώς στην ίδια εικόνα μπορεί να συνυπάρχουν μια σύγχρονη πολυκατοικία με ένα νεοκλασικό κτίσμα πολλών δεκαετιών ή ένα γκράφιτι με ένα υπεραιωνόβιο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο.

Αυτή τη συνομιλία ανάμεσα σε διαφορετικές εποχές, που συνεχίζεται ασταμάτητα στην πόλη μας, αναδεικνύει πρωτότυπα η έκθεση φωτογραφίας «Athens Twice Seen» (έως 7/7, www.hau.gr), στην γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, που θα επισκεφτώ σήμερα. 

Παρουσιάζει έργα του φωτογράφου Richard W. Moore, στα οποία ο Αμερικανός δημιουργός στις σύγχρονες φωτογραφίες του από ιστορικά μνημεία και περιοχές της πόλης έχει ενσωματώσει με ψηφιακό τρόπο vintage εικόνες από τις συλλογές του ιστορικού τέχνης και διευθυντή των γαλλικών εκδόσεων Éditions Kallimages, Χάρη Γιακουμή.

Το αποτέλεσμα; Ένα κολάζ που θα μπορούσε να προέρχεται από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας για την Αθήνα, όπου οι νόμοι της Φυσικής καταργούνται και το παρελθόν ενσωματώνεται στο παρόν με τρόπο παράδοξα αρμονικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Richard W. Moore δημιουργεί «διπλές εικόνες» με vintage και σύγχρονες φωτογραφίες, αλλά η συγκεκριμένη δουλειά, που αφορά την πόλη μας, έχει φυσικά ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για ένα φωτογράφο με μακροχρόνια αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό, αγάπη που χρονολογείται από την εποχή που ο Moore βρέθηκε ως μέλος ομάδας φωτογράφισης αρχαιολογικών χώρων στο χωριό Φλαμούδι, στην Αμμόχωστο της Κύπρου, πριν από την εισβολή του 1974.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι...

Σήμερα, ταξιδεύουμε! Ένα ταξίδι γευστικό... από νησί σε νησί!

Από το παγκάκι στην αυλή κι από κει στην...Ισπανία!

Η Λένα , σήμερα, πάλι τριγυρίζει στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκα τον παράδεισο και απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα!

και βάλε στο μαγνητόφωνο τραγούδια που γουστάρεις...