Πάμε μια βόλτα στο Διάστημα; - AllYou.gr

Search

 

Πάμε μια βόλτα στο Διάστημα;

Η απόσταση είναι στην πραγματικότητα μικρή: μέχρι το Ίδρυμα Ευγενίδου και τη σειρά εκδηλώσεων «Εξερεύνηση του Διαστήματος».

24 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Γωγώ Καρκάνη

Σημαντική ανακοίνωση: Σήμερα η Γη θα βρεθεί πιο κοντά από ποτέ στους άλλους πλανήτες όχι μόνο του ηλιακού μας συστήματος, αλλά ολόκληρου του Γαλαξία. Το Ίδρυμα Ευγενίδου μάς προσκαλεί σε μια «Εξερεύνηση του Διαστήματος», όπως ονομάζεται μια σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο οι οποίες πραγματοποιούνται μέχρι τις 30/9 στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Ποιος θα ήθελε να χάσει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο ταξίδι; Προσωπικά δεν θα μπορούσα. Γι’ αυτό σήμερα προορισμός μου θα γίνει το Φάληρο και συγκεκριμένα το Ευγενίδειο, όπου θα επισκεφτώ την ομώνυμη έκθεση («Εξερεύνηση του Διαστήματος», ώρες λειτουργία τη Δευτέρα: 08:30-15:30, www.eef.edu.gr), που παρουσιάζει επιλεγμένο υλικό από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος όπως βιβλία, οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και τμήμα της βραβευμένης αστροφιλοτελικής συλλογής Κλέωνος Διονυσάτου.

Όμως τα καλύτερα θα έρθουν το απόγευμα. Στις 18:30 θα παρακολουθήσω μια ομιλία του Δρα Νίκου Σέργη (Ερευνητή στο Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Συνεργάτη Ερευνητή στο ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) και, αμέσως μετά, μια ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Το μέλλον στο διάστημα». Αν έχεις βρεθεί σε προβολή στο Πλανητάριο, θα ξέρεις ήδη ότι είναι μια σχεδόν μαγική εμπειρία.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παραπλεύρως, ντουγρού και ενδεχομένως!

Η Λένα σε μία μεγάλη βόλτα στο κέντρο μιας πόλης που δεν ξέρει... αν έχει καλοκαίρι!

Μια Εβδομάδα με βόλτες στην πόλη

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πόλης

Τα χρώματα της αμφιβολίας και του δισταγμού

Το Λεμόνι και το Μπρίκι, το Θησείο και η Μαβίλη, τι χρώμα είναι;