Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πάμε μια βόλτα στο Διάστημα;

Η απόσταση είναι στην πραγματικότητα μικρή: μέχρι το Ίδρυμα Ευγενίδου και τη σειρά εκδηλώσεων «Εξερεύνηση του Διαστήματος».


Γωγώ Καρκάνη

Σημαντική ανακοίνωση: Σήμερα η Γη θα βρεθεί πιο κοντά από ποτέ στους άλλους πλανήτες όχι μόνο του ηλιακού μας συστήματος, αλλά ολόκληρου του Γαλαξία. Το Ίδρυμα Ευγενίδου μάς προσκαλεί σε μια «Εξερεύνηση του Διαστήματος», όπως ονομάζεται μια σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο οι οποίες πραγματοποιούνται μέχρι τις 30/9 στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Ποιος θα ήθελε να χάσει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο ταξίδι; Προσωπικά δεν θα μπορούσα. Γι’ αυτό σήμερα προορισμός μου θα γίνει το Φάληρο και συγκεκριμένα το Ευγενίδειο, όπου θα επισκεφτώ την ομώνυμη έκθεση («Εξερεύνηση του Διαστήματος», ώρες λειτουργία τη Δευτέρα: 08:30-15:30, www.eef.edu.gr), που παρουσιάζει επιλεγμένο υλικό από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος όπως βιβλία, οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και τμήμα της βραβευμένης αστροφιλοτελικής συλλογής Κλέωνος Διονυσάτου.

Όμως τα καλύτερα θα έρθουν το απόγευμα. Στις 18:30 θα παρακολουθήσω μια ομιλία του Δρα Νίκου Σέργη (Ερευνητή στο Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Συνεργάτη Ερευνητή στο ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) και, αμέσως μετά, μια ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Το μέλλον στο διάστημα». Αν έχεις βρεθεί σε προβολή στο Πλανητάριο, θα ξέρεις ήδη ότι είναι μια σχεδόν μαγική εμπειρία.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα