Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες μας βόλτες

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πρωτεύουσας.



*Την Δευτέρα, η Γεωργιάννα βολτάρει σε γειτονιές "παρεξηγημένες"
Εγώ όμως δεν πτοήθηκα. Σήμερα το πρωί, πήρα το βιβλίο μου και αποφάσισα να πάω σε μια πολύ αγαπημένη, αλλά για πολλούς πολύ παρεξηγημένη γειτονιά της Αθήνας, τα Εξάρχεια. Όχι στο «μέτωπο», αλλά στην άλλη πλευρά, που δεν την έχουν ακόμα όλοι εξερευνήσει, γιατί νομίζουν ότι δεν υπάρχει.
Φτάνω στο καφενείο «Η Μουριά», για το οποίο ξεκίνησα.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα βλέπει τη Μόνα Λίζα σε κορνίζα
Και φυσικά δεν θα πάμε μόνο για εκείνη αλλά και για μένα που πέρα από τη Μόνα Λίζα και τον Μυστικό Δείπνο δεν γνωρίζω και πολλά για αυτή την τεράστια ιδιοφυϊα που δεν υπήρξε μόνο καλλιτέχνης αλλά ασχολήθηκε και με την επιστήμη, τις μεταφορές, την ιατρική, τις καλλιέργειες. Θα πρέπει να ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον τύπος ο Λεονάρντο από το Βίντσι.

*Την Τετάρτη, η Μαλού περπατά τη γειτονιά της

Ωστόσο θα αρκεστώ σε ένα καφέ. Θα λιαστώ για λίγο, θα απολαύσω τα ευδιάθετα κορίτσια που εξυπηρετούν (μα καλά από κάστινγκ διάθεσης το περνάει το προσωπικό ο ιδιοκτήτης;) Θα πω ένα μπράβο από μέσα μου και απέξω μου και θα πάρω την Ελευθερίου Βενιζέλου με κατεύθυνση Νέα Σμύρνη.

*Την Πέμπτη, η Λένα πάει Κουκάκι

Πάω και ξαναπάω και δεν την χορταίνω την παλιά μου γειτονιά. Γυρίζω τριγυρίζω, θυμάμαι, ανακαλύπτω. Κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά κάθε φορά κάτι καινούργιο κι όμορφο τραβάει την προσοχή μου. Κατά κει λέω να πάω και σήμερα. Κατά Κουκάκι μεριά!

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ βρίσκει την πιο φρέσκια ψαροταβέρνα
Είμαι από νησί. Στο έχω πει, σωστά; Ναι, στο έχω πει. Είμαι από την Χίο. Με την θάλασσα δίπλα μου από τότε που γεννήθηκα, θα περίμενες ότι είμαι η μεγαλύτερη φαν των θαλασσινών. Ε, λοιπόν, δεν είμαι. Είμαι η Κέλλυ, είμαι Χιώτισσα και δεν τρώω ψάρι. There! Τώρα ξέρεις το μεγαλύτερό μου μυστικό! Ο τίτλος του άρθρου μπορεί παρόλα αυτά να σε μπερδεύει. Και εγώ θα μπερδευόμουν. Στα εξηγώ όλα αμέσως!


 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε