Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια Σιωπή και μια Σχεδία 

Και μια άνευ ορίων κωμωδία



Διανύοντας τη Μεγάλη Βδομάδα των ερωτικών Παθών, καμία διάθεση δεν έχω να γιορτάσω τον Άγιο Βαλεντίνο, μεγάλη η χάρη του. Πήρα μάλιστα και ένα ωραιότατο T-shirt που το γράφει ξεκάθαρα: No time for romance. 

Δεν είναι ότι σνομπάρω, απλά δεν είμαι σε mood καρδούλα. Προσπαθώ να μοιράζω καρδούλες κάθε μέρα, σε όσους τις καλοδέχονται αλλά και σε όσους όχι. Το κάνω για μένα, για να νιώσω εγώ καλά.

Σήμερα θα πάω στο Booze για να δω την υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας της Ρενέ Ρεβάχ, που βουτάει στα βαθιά και κλείνει στον φακό της τη «Σιωπή – Η αναπνοή του Νου». Μια έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Σχεδία, το μοναδικό περιοδικό δρόμου που έχουμε στην Ελλάδα, το περιοδικό που αγοράζω κάθε μήνα ανελλειπώς. 

rene_mesa.jpg

«Προσπαθώ να βγω στην επιφάνεια» της είπε μια μέρα ένας πωλητής της Σχεδίας και η απόφαση για την εν λόγω έκθεση είχε μόλις παρθεί στο μυαλό της. 

rene_mesa1.jpg

Η Ρενέ ξέρει καλά πως κάτω από την επιφάνεια δεν υπάρχουν µικροί και µεγάλοι. Η Ρενέ ξέρει καλά πως τις απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα τις δίνει ο καθένας μόνος του, κολυμπώντας στον δικό του προσωπικό βυθό, μέσα στη σιωπή. 

rene_mesa2.jpg
 
Για μετά έχω βγάλει εισιτήρια για να δω την κωμωδία «Ήθη και Έθιμα Εκτός Σέγκεν» της Σοφίας Μουτίδου στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην αίθουσα Ιφιγένεια. Την έχω νομίζω ανάγκη αυτή την κωμωδία υψηλών ταχυτήτων, γρήγορων εναλλαγών και αστείρευτου χιούμορ. Για να ξορκίσω όλα όσα σκέφτομαι αλλά δεν τολμώ να πω. 

moutidou_mesa.jpg

Η υπόθεση με προδιαθέτει για πολύ γέλιο: Ο Αδάμ και η Εύα, ακριβώς ύστερα από το προπατορικό, επιβιβάζονται σε μια πτήση και ανακαλύπτουν χώρες, έθιμα και ανθρώπους, προκειμένου να βρουν πού θα εγκατασταθούν.
Μεταμορφώσεις σε Ισπανούς χορευτές, Γάλλους εραστές, Ταϊλανδές αεροσυνοδούς, Αφρικανούς ιθαγενείς, Εσκιμώους πενθούντες, Ινδές μπολυγουντιανές σταρ, Τούρκους πρωταγωνιστές και φυσικά, σε Έλληνες! Σε μανάδες σε απόγνωση, σε γιαγιάδες που κλαίνε, σε οικογενειακούς καβγάδες, σε ελληνικά  ριάλιτι, στις μεγαλύτερες φωνές μας.

Μια τρέλα ακούγεται, μια τρέλα ζούμε, ωραία θα πάει και θα δέσει. 

Ο καιρός, λέει, χαλάει πάλι. Καιρός για να εκτιμήσουμε όλα όσα έχουμε. Και τον έρωτα. Ο καθένας με την καρδούλα του. 

Πληροφορίες:
«Σιωπή – Η αναπνοή του Νου»:

Μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2019
Καθημερινά, 11:00 - 21:00
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

«Ήθη και Έθιμα Εκτός Σέγκεν»: 
Κείμενο  - Σκηνοθεσία: Σοφία Μουτίδου
Παίζουν: Σοφία Μουτίδου, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Μάρκος Μπούγιας, Αντώνης Στρατηγάκης
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
«ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254, Ταύρος, Τ. 212 254 0300, www.theatron254.gr
     


 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.