Δίπλα στο Μέγαρο και κάτω απ' την Ακρόπολη - AllYou.gr

Search

 

Δίπλα στο Μέγαρο και κάτω απ' την Ακρόπολη

Η Αντωνία , σήμερα, πάει κάπου που δεν έχει ξαναπάει! Στο Πάρκο Ελευθερίας και στο Κουκάκι!

18 Μαρτίου 2019
Συντάκτης : Τόνια Τζαφέρη

Συνήθως όταν έχω τις μαύρες μου πάντα αναζητώ περιοχές που έχουν τέχνη, τέχνη στον δρόμο, στους τοίχους, στους ανθρώπους... με λίγο ζωγραφιά και μουσική όλα γίνονται καλύτερα. Πάμε να δούμε τι θα βρούμε...
Πρώτη στάση το Πάρκο Ελευθερίας. Το έμαθα πρόσφατα, είναι το πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής και όταν πέρναγα από μπροστά ζήλευα αυτούς που απολάμβαναν τον ήλιο και το πράσινο, χαζεύοντας από μακριά την κίνηση στην Κηφισίας. Την επιλογή των ατόμων την αφήνω πάνω σου. Πηγαίνοντας προς τα εκεί , η βουή και ο θόρυβος της συνωστισμένης λεωφόρου απομακρύνεται. Το πάρκο απομονωμένο και σε πλήρη αντιδιαστολή με τις μεγάλες πρεσβείες, τα νοσοκομεία και τα μεγάλα κτίρια, έρχεται να δώσει λίγη πνοή και πράσινο στο γκρίζο τοπίο της πόλης.

 

bouba.jpg


 
Δίπλα, μια κοπέλα καλοντυμένη και μόνη απολαμβάνει καφέ φορώντας ακουστικά. Θα κάνει μάλλον το διάλειμμα της. Δεξιά μια ομάδα φοιτητών Εράσμους έχει στήσει πικ-νικ. Γελάνε, τρώνε, χορεύουν... Ήταν όπως ακριβώς το περίμενα αυτό το πάρκο. Ιδανικό διάλειμμα από το κουραστικό αστικό τοπίο. Κρίμα που στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσο ανεπτυγμένη την φιλοσοφία της βόλτας σε πάρκα...
Φτάσαμε Κουκάκι. Πολλούς τουρίστες έχει εδώ.
Σύντομα μαθαίνω ότι επειδή είμαστε δίπλα στην Ακρόπολη η περιοχή αποτελεί το μέρος με τα περισσότερα Airbnb (ενοικιαζόμενα δωμάτια) στην Ελλάδα. Το Κουκάκι θα το χαρακτήριζα σίγουρα μοναδικό. Αν και δίπλα από την Καλλιθέα που μένω 2 χρόνια, είναι η πρώτη φορά εδώ. ‘’Ρακάδικα’’, ταβερνάκια, καφενεία, ‘’alternative’’ καφετέριες, φωτάκια πάνω από την πλατεία, τουρίστες, φοιτητές και ντόπιοι να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδια τους... Αυτά τα έχω έντονα χαραγμένα. Όλα τα μαγαζιά που επισκεφτήκαμε, είναι τόσο φιλικά, για να είμαι πιο σωστή, οι άνθρωποι της περιοχής είναι τόσο φιλικοί και ανοιχτοί. Νιώθεις λιγάκι ότι είσαι στην επαρχία όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

 

bouba1.jpg
 
Βράδιασε, αποχαιρετιζόμαστε με ένα χαμόγελο και μια νοσταλγία που τελείωσε αυτή η βόλτα. Ξέρω ότι ευχόμαστε να ξανασυναντηθούμε, στα ίδια μέρη, στις ίδιες γειτονιές!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παραπλεύρως, ντουγρού και ενδεχομένως!

Η Λένα σε μία μεγάλη βόλτα στο κέντρο μιας πόλης που δεν ξέρει... αν έχει καλοκαίρι!

Μια Εβδομάδα με βόλτες στην πόλη

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πόλης

Τα χρώματα της αμφιβολίας και του δισταγμού

Το Λεμόνι και το Μπρίκι, το Θησείο και η Μαβίλη, τι χρώμα είναι;