Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μ' αγιόκλημα και γιασεμιά...

Θερινά Σινεμά: 2 λέξεις, χιλιάδες συναισθήματα...



Εγκαινιάζουν επίσημα την καλοκαιρινή περίοδο.
Έχουν γίνει μέρος του αθηναϊκού καλοκαιριού εδώ και πολλές δεκαετίες...Πριν λίγες ημέρες άνοιξαν τα πρώτα θερινά σινεμά της Αθήνας και εγκαινίασαν την καλοκαιρινή σεζόν που τόσο ανυπομονούμε!

Προσωπικά θεωρώ καταδίκη το να με βάλεις να κάτσω προσκολλημένη στην οθόνη για δύο ολόκληρες ώρες... όμως η αίγλη και η υπεροχή του θερινού κινηματογράφου είναι κάτι στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ... πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι δίπλα στην φωτισμένη χρυσή Ακρόπολη, με φόντο τα χρώματα του ελληνικού ηλιοβασιλέματος.
Τι θα ήταν άλλωστε τα καλοκαίρια μας χωρίς θάλασσα, ήλιο, έρωτες και θερινά σινεμά;

aaacinin.jpg

Σου παραθέτω παρακάτω τα 5 γνωστότερα θερινά σινεμά για όμορφες, καλοκαιρινές και ανέμελες στιγμές:

Cine Θησείον
Με θέα την Ακρόπολη, το σινεμά που βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή είναι ένα από τα γνωστότερα της λίστας και σίγουρα το πιο ιστορικό. Η αυλαία για το Cine Θησείον άνοιξε το 1935. Από τότε, μέχρι και σήμερα λειτουργεί κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, με εξαίρεση την περίοδο της Κατοχής. Μάλιστα το CNN το κατέταξε ως την καλύτερη κινηματογραφική αίθουσα στον κόσμο. Η βόλτα στην Αποστόλου Παύλου, λέγεται ότι είναι μισή, εάν δεν συνδυαστεί με την παγωμένη σπιτική βυσσινάδα, που προσφέρεται στο μπαρ του σινεμά. 
Απ. Παύλου 7, Θησείο, 
Εισιτήρια: Πέμ-Κυρ. € 8,00. Δευτ.-Τετ. € 6,00. 

aaacinins.jpg

Βοξ
Μαζί με τη χαρακτηριστική «Μπλε Πολυκατοικία» αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπλέγματα κτιρίων των Εξαρχείων. Εγκαινιάστηκε το 1938 και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πλατεία Εξαρχείων, ενώ έχει και ιστορική σημασία για την περιοχή καθώς συνέβαλλε στην αντιστασιακή της δράση. Αποτελεί ένα κινηματογραφικό διατηρητέο 80 ετών!
 

Θεμιστοκλέους 82, Εξάρχεια.
Εισιτήρια: € 7,00, παιδ.- φοιτ. & άνω των 65 & άνεργοι € 6,00. Κάθε Δευτ., Τρ. € 5,00. Κάθε Πέμ. 2 άτομα € 8,00

Cine Paris 
Mιλάμε για έναν από τους αρχαιότερους θερινούς κινηματογράφους της πρωτεύουσας (1920). Αν έχεις βαρεθεί την καλοκαιρινή Αθήνα, μια βόλτα στο Cine Paris αρκεί, για να σε κάνει να νιώσεις τουρίστας στην ίδια σου την πόλη. H διαδρομή και μόνο μέχρι να φτάσεις εκεί, θα σε κάνει να ερωτευτείς...

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα.
Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Τετάρτη 5€) 

Ριβιέρα
Λίγο πάνω από την Πλατεία των Εξαρχείων, επί της οδού Βαλτετσίου δεσπόζει ένα από τα πιο εντυπωσιακά θερινά σινεμά της Αθήνας. Μια όαση δροσιάς, μέσα σε μια πόλη που καίγεται. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην… αθηναϊκή Ριβιέρα, ένα σινεμά 300 θέσεων. 

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια.
Εισιτήρια: € 7,00, παιδ.- φοιτ., άνω των 65 & άνεργοι € 6,00. Κάθε Τετ. € 5,00

aaacininsi.jpg


Cine Αίγλη
Είναι το παλιότερο θερινό σινεμά της πόλης και μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, αφού η πρώτη προβολή του, έγινε το καλοκαίρι του 1903. Έκτοτε, ''η Αίγλη'' θεωρείται ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά θερινά σινεμά της Ευρώπης. Περιτριγυρισμένο από μπουκαμβίλιες και γιασεμιά προβάλει συνήθως ταινίες α’ προβολής και προσφέρει έναν από τους διασημότερους κήπους της Αθήνας. Note: Η πριβέ βεράντα του Cine Αίγλη σου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου ταινία σε ιδιωτική προβολή.

Κήπος Ζαππείου (είσ. από Βασ. Όλγας).
Εισιτήρια: € 8,50, φοιτ., παιδ., άνεργοι & άνω των 65 € 6,50 (Δευτ.-Πέμ.)
Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη τόσο στην Νότια όσο και στην Βόρεια πλευρά της Αθήνας. Ήρθε η ώρα να σε αποχαιρετήσω για σήμερα, με λίγη ποίηση, γιατί όπως έχουμε πει, ''κολλάει παντού'' :

''Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι
μες τα θερινά τα σινεμά
νύχτες που περνούν
που δε θα ξαναρθούν
μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά'' Λουκιανός Κηλαηδόνης…

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα