Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Blue Moon

Όλα μπλε! Σε μια βόλτα με πανσέληνο


Μελίνα Αδαμοπούλου

Πανσέληνος απόψε. Ψυχραιμία! Όλα μπορούν να αλλάξουν  με μια χαλαρή βόλτα στην πόλη, που εσύ θα την... χρωματίσεις με το αγαπημένο σου χρώμα. Άκουσε με και δεν θα χάσεις. Να , εγώ σήμερα είπα να βάψω τη μέρα και τη βόλτα μου μπλε! Του καλοκαιριού και  της θάλασσας. Μια βόλτα μπλε, θα πάμε σήμερα!

Ξεκινάμε; Με μουσική! Rhapsody in blue, του Γκέρσουιν. Αγαπώ! Kαι βάζω δυνατά να παίζει το CD με τον Μπερνστάιν και τη Φιλαρμονική της NY. To μπλέ Golfάκι μου τρέχει στην άσφαλτο (που καίει...) κι εγώ, φορώντας το αγαπημένο μου μπλε τζιν, πάω προς  Μεταξουργείο. Στον αγαπημένο, vintage, χαλαρό και χαμογελαστό Μπλε Παπαγάλο (Λεωνίδου 31) στο δροσερό πλακόστρωτο της  Πλατείας  Αυδή, για παγωμένη ελληνική μπύρα και... κοινωνικό σχολιασμό!

aaaabluein.jpg

Το "Μπλε Δωμάτιο" με περιμένει αμέσως μετά, στο DVD Club  (ναι, ναι είμαι ρετρό τύπος...) να το "νοικιάσω" για να το δω στη μπλε μου νύχτα. Ο σκηνοθέτης Ματιέ Αμαλρικ μού υπόσχεται ένα ερωτικό θρίλερ γεμάτο αισθησιασμό και σασπένς. Είμαι έτοιμη να συναντηθώ μαζί του και να παραδοθώ σ' αυτό το παιχνίδι έρωτα και μυστηρίου που ο Αμαλρίκ και σκηνοθέτησε και έγραψε, βασισμένος στο ομώνυμο βιβλίο του Ζωρζ Σιμενόν και πρωταγωνιστεί μαζί με τη σύντροφο του Στεφανί Κλεό.

Στην επιστροφή για... το μπαλκόνι μου, ακούω Μπλε, αγαπημένο συγκρότημα και Φίλα με στο στόμα. Και στο μπαλκόνι μου με το φεγγάρι αγκαλιά, να χρυσίζει το μπλε μου,ξέρω πως θα ψάξω στη βιβλιοθήκη να βρώ και να διαβάσω Θανάση Βαλτινό. Να ξαναδιαβάσω  Θανάση Βαλτινό. 

Το "Μπλε Βαθύ, Σχεδόν Μαύρο" του. Για να ξαναβρώ τη μεσόκοπη ηρωίδα που όταν την πρωτοδιάβασα με συνεπήρε και να παρασυρθώ από τον γυναικείο μονόλογο της σ' ένα διαφορετικό παρόν. Όχι απαραίτητα αισιόδοξο και χαρούμενο. Αλλά απολύτως αληθινό.

Σε φιλώ και σε περιμένω την Τετάρτη που θα' ρθει.

https://www.youtube.com/watch?v=ynEOo28lsbc

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ