Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Compact τύπου εβδομάδα

Βγήκαμε στα πεζοδρόμια για ποτά, ταινίες και... σεισμό kinder έκπληξη!




Τη Δευτέρα η Tζίνα έχει όρεξη για θερινό και πάει στο σινεμά Λαΐς, για να παρακολουθήσει το ‘‘Αγαπημένο μου ημερολόγιο’’ με τον Νάνι Μορέτι, τον  Ιταλό Γούντι Άλεν. Επί τη ευκαιρία μας φέρνει και μια γυροβολιά στα νησιά του Αιόλου - Lipari, Stromboli, Παναρέα και Αλικούντι. Η συνέχεια στο κουκλίστικο Upupa Epops και ομολόγησε  ότι όταν γεύτηκε εδώ την πρώτη γουλιά μοχίτο, είπε οτι αν ζούσε ο Hemingway, εδώ θα έπινε το μοχίτο του! Αυτά τα ποιητικά, μετά τα πιτσέτι που λιάνισε βεβαίως!

Την Τρίτη η Τόνια  βρίσκεται στην Βουλής, σ ένα ''instagramικο'' μαγαζί που έχει ένα τέλειο ροζ χρώμα. Στο Dickie Dee τα πάντα της φώναζαν  να τα βγάλει φωτογραφία και να ανέβει κατευθείαν στα social. Και το ‘κανε φυσικά, αφού δοκίμασε το παγωτό μηχανής , το soft ice cream, σε όλες τις πιθανές του εκδοχές σε τέσσερις γεύσεις: ανθόγαλα (χωρίς αυγά ή βανίλια), vegan παγωτό σοκολάτας (επιτέλουυςς), τριαντάφυλλο και πράσινο φιστίκι Σικελίας. Ξέχνα -σου λέει- το ψεύτικο και βαρετό παγωτό μηχανής που ήξερες. Τα παγωτά εδώ έχουν αληθινή γεύση, τρομερή υφή και είναι τόσο νόστιμα.

dickie3.jpg

Tην Τετάρτη η Μελίνα με την Πανσέληνο καρφωμένη, να τις δίνει ιδέες για μπλε βόλτα.  Με   Rhapsody in blue, του Γκέρσουιν και το μπλου τζιν της μπαίνει  στο μπλε γκολφάκι της  που όλο όλο τρέχει και που θα σταματήσει; Στον Μπλε Παπαγάλο της πλατείας Αβδή για παγωμένη μπύρα. Το "Μπλε Δωμάτιο" την  περιμένει αμέσως μετά, στο DVD Club   να το "νοικιάσει" για να το δει μέσα στη μπλε της νύχτα. Ο σκηνοθέτης Ματιέ Αμαλρίκ της υποσχέθηκε ένα ερωτικό θρίλερ γεμάτο αισθησιασμό και σασπένς.

Την Πέμπτη η Iλένα βγαίνει από τα στόρυ της για ένα λεπτό και κάνει check in στο Αpollo 11. Ανεβαίνει στο Λόφο Νυμφών, στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για VIP Tour και Νυχτερινή Ξενάγηση αλλά και  για ν’ ακούσει με χαρά τα μοναδικά λόγια  από τον κ. Διονύση Σιμόπουλο, επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου. Θα  μιλήσει για την εξερεύνηση του διαστήματος και θα  μοιραστεί με μας την προσωπική του εμπειρία.  50 χρόνια πριν σαν ανταποκριτής, βρέθηκε στο ακρωτήριο Canaveral και παρακολούθησε την εκτόξευση του Apollo 11 προς τη Σελήνη!Ασε που στην συνέχεια θα ονειρευτεί όσο θέλει πάνω στους  πλανήτες  Δία και  Κρόνο από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδης.

Την Παρασκευή ο Νίκος  έχει κλείσει ραντεβού στην…Ινδία. Δηλαδή στο Ινδικό Mirch, της Ερμού, τον παράδεισο της ινδικής κουζίνας. Για  Indian Souvlaki με λαχταριστό κοτόπουλο Tikka, μία εκπληκτική – γλυκόξινη σάλτσα και πολλά φρέσκα λαχανικά.
Αργότερα θα βρεθεί στο  υπέροχο, καλοκαιρινό και αρμονικό με τους ήχους της θάλασσας, Cine Alimos. θάλασσα, δροσιά, παρέα, καλοκαιρινή ραστώνη και διάθεση, καλές ταινίες. Παρά θίν' αλός για απόψε και δεν το μετανιώνει καθόλου. Άλλωστε, δίπλα στη θάλασσα είναι πάντα καλύτερα – πόσο μάλλον όταν στο κινηματογραφικό πανί παίζουν η Penelope Cruz και ο Javier Bardem. Αυτό «Το ξέρουν όλοι».

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

CELEBS

Νίκος Βέρτης: Εξιτήριο μετά την περιπέτεια υγείας του

Το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει κανονικά στο νυχτερινό κέντρο

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να επανεφεύρετε τον εαυτό σας κάνοντας restart

Ασυνήθιστοι τρόποι για να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας σε οποιαδήποτε ηλικία