Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το Καλοκαίρι το Μικρό Λουλούδι του και η σοκολάτα!

Από το Χαλάνδρι στη Δραπετσώνα ένα τραγούδι δρόμος


Λένα Γρηγορίου

Η μέρα ξεκινάει μ' ένα λουλούδι. Ένα Μικρό Λουλούδι.. Petite Fleur

Είμαι στο αγαπημένο μου cafe, στο  Petite Fleur, στο Χαλάνδρι (Πλατεία Ελευθερίας 2), απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. 

Καθισμένη στο μπαλκόνι του, απολαμβάνω την ωραιότερη σοκολάτα που μπορείς να φανταστείς. Παγωμένη.  Είναι το ρόφημα που λατρεύω και που μόνο στο Παρίσι μπορεί να είναι τόσο υπέροχο.

Στο Petite Fleur, λοιπόν, που το ξέρω από την πρώτη μέρα που το άνοιξαν (οι πολύ αγαπημένοι μου) ο Νίκος και η Σοφία (που, όμως, δεν είναι πια στην Ελλάδα, αφού "την έκαναν" για Αυστραλία) και που είναι γεμάτο με όμορφα γλυκά,νοστιμιές, καφέδες, σοκολάτες, ποτά, υπέροχες μουσικές, παραμυθένιο περιβάλλον και πολλή ταξιδιάρικη διάθεση.

Απολαμβάνω και χαίρομαι που έχω χρόνο ελεύθερο, δικό μου, για να ξεκινήσω εδώ να ξεφυλλίζω ένα βιβλίο που αγόρασα πριν λίγο, αφού έχω ακούσει και διαβάσει πολλά γι αυτό. Σου μιλάω για το "Καλοκαίρι", της Ίντιθ Γουόρτον (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

aaaaaflein.jpg

Γραμμένο το 1917, απο τη συγγραφέα των "Χρόνων της αθωότητας", έχει, λένε, μια φρεσκάδα σαν να γράφτηκε σήμερα. Το αγόρασα από τον "Ευριπίδη",  το βιβλιοπωλείο στη Στοά (Ανδρέα Παπανδρέου 11) καθώς ερχόμουν. 

Μπήκα μέσα κι ενώ πίστευα πως θα βγω σε τρία λεπτά με το βιβλίο μου στο χέρι, μπορεί και να έκανα τρία τέταρτα να ξεκολλήσω. 

Είναι τόσο λιμπιστικά τοποθετημένα τα καινούργια βιβλία, τόσο όμορφη η ατμόσφαιρα και η μυρωδιά του χαρτιού, που δύσκολά ξεκολλάς. Τουλάχιστον εγω, πολύ δύσκολα!

Πίνω την παγωμένη μου σοκολάτα μου και έχω ήδη αρχίσει να γοητεύομαι απο τις πρώτες σελίδες του Καλοκαιριού. 

Το βράδυ έχω προγραμματίσει ...Δραπετσώνα. Στον Πολυχώρο Λιπασμάτων έχει συναυλία ο Πάυλος Παυλίδης με τους B-Movies. Με τραγούδια καινούργια, που κάποια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, αλλά και με αναδρομή από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών και μετά.

Ως την επόμενη Τετάρτη να χαμογελάς και να περνάς πολλές ώρες στη θάλασσα

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

Προτεινόμενα

CELEBS

Τάνια Τσανακλίδου: Το συγκινητικό «αντίο» στον Γιάννη Φέρτη

Ο ηθοποιός είχε χωρίσει την πρώτη σύζυγό του για τα μάτια της ερμηνεύτριας

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη