Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δεν θέλω να γυρίσω, με τίποτα

Το νιώθεις κι εσύ;


Ζωή Γκόρου

Οι Κυκλάδες είναι σαν απαλά, λευκά σεντόνια που μπορείς πάνω τους να αφήσεις όλες τις έγνοιες σου. Κάθε ένα από αυτά χωρά όλες τις κακές σου σκέψεις, τα θηρία της πόλης, τις απογοητεύσεις, τα λόγια της τοξικής δουλειάς που σου πληρώνει το νοίκι, την προσωπική σου ματαίωση.

Είμαστε σε κάτι τυχεροί σε αυτή τη χώρα. Είμαστε τυχεροί για αυτά τα λευκά πετράδια πάνω στη θάλασσα, για αυτά τα μικρά κομψοτεχνήματα πολιτισμού και ιστορίας. Εγώ να σου συστηθώ καλύτερα. Είμαι παιδί της Αθήνας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτή τη μήτρα με τη γιαγιά μου να διηγείται την ανθρώπινη Αθήνα των 50's, τη μαμά μου να μεγαλώνει στις γειτονιές της και τον πατέρα μου να θυμάται νοσταλγικά τα φοιτητικά του χρόνια στα ρομαντικά Εξάρχεια. 'Ομως φέτος δεν θέλω να γυρίσω με τίποτα. Μπορεί να φταίει η ηλικία μου, ένας γλυκόπικρος κόμβος ωρίμανσης που μου ζητά να πάρω αποφάσεις. Μπορεί να φταίει η Αθήνα που έχει γίνει ένα τεράστιο Air bnb με τουρίστες που περιφέρονται σε μια πόλη -που χρόνια τώρα- αγκομαχεί να υπάρξει, μια πόλη που κρατιέται γαντζωμένη από ένα Παρθενώνα. Μπορεί να φταίει που δεν αντέχω άλλο τους αναστεναγμούς της, το κλίμα που γίνεται ζεστό και αφόρητο πλέον τους καλοκαιρινούς μήνες, την αβάσταχτη κληρονομία της που δεν ξέρει τι να την κάνει, τις τραγικές συνθήκες εργασίας για όσους δεν έχουν budget για start up, το οξυγόνο, η ζωή μας δεν έχει πια οξυγόνο. Oι πόλεις έβαλαν φωτιά στη φύση (μας).

'Εφυγα και επέστρεψα στην Τήνο και μόλις την αντίκρισα μέσα στο φως, σκέφτηκα αμέσως εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να μην χρειαστεί να ξαναφύγω από εδώ.

Είναι η πρώτη χρονιά που δεν θέλω να γυρίσω με τίποτα.

Υ.Γ Στη φωτογραφία είμαι εγώ και περπατάω σε μία από τις τελευταίες απάτητες παραλίες του Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30