Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το be vegan or not to be

Mία μη vegan κάνει βόλτα στα καλύτερα vegan στέκια στην καρδιά της πόλης


Ζωή Γκόρου

Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Δεν είμαι vegan (μέχρι στιγμής τουλάχιστον). 'Εχω όμως vegan φίλους που κατά καιρούς με πηγαίνουν στις πιο gourmet γωνιές βιγκανικής διατροφής της πόλης. Σε μερικές από αυτές πάω πια από επιλογή γιατί πραγματικά υπάρχουν χορτοφαγικά πιάτα και vegan street food απολαύσεις που λαχταράς να ξαναγευτείς.

Σε αυτή τη φάση της ζωής μου έχω μειώσει συνειδητά την κατανάλωση κρέατος. Προσπαθώ να επιλέγω βιολογικό κρέας καλής ποιότητας και να σνομπάρω την κοινωνία της υπερκατανάλωσης κρέατος. Δεν χρειάζεται να γίνεις vegan εάν δεν θέλεις. Αρκεί να γνωρίζεις ότι και η κρεοφαγία έχει ένα όριο για την υγεία σου αλλά και για ό,τι τέλος πάντων μπορεί να αντέξει πια αυτός ο πλανήτης. 

Για αρχή κάνε μια βόλτα στα καλύτερα vegan του κέντρου της Αθήνας. H παρακάτω λίστα με τα καλύτερα vegan food spot της πόλης θα σε κάνει να φλερτάρεις με την vegan διατροφή και θα σου ανοίξει τους γαστριμαργικούς σου ορίζοντες. 

 

Avocado, Nίκης 30, Αθήνα

Στο χαρούμενο Avocado στο Σύνταγμα τις Κυριακές με καλό καιρό θα δυσκολευτείς να βρεις τραπέζι. Συχνάζουν οι πάντες, vegan, μη vegan, yogis, όσοι εκτιμούν το καλό φαγητό και πολλοί τουρίστες γιατί στους οδηγούς περνάει για must στάση για φαγητό στην Αθήνα. Πριν φας, ζήτησε τον καλύτερο κρύο καφέ με αμυγδαλόγαλα που έχεις πιεί. Τις μέρες που βρέχει είναι τέλεια να γευματίζεις στο πατάρι. 

 

 

Bamboo Vegan, Σόλωνος 102 

Street κατάσταση για να πιάσεις την πείνα σου. Στο vegan μαγαζί στα Εξάρχεια με σήμα το κοάλα θα βρεις τα πιο λαχταριστά vegan σάντουιτς και γλυκά που έχεις φάει. Ακόμα, μέσα στο κατάστημα μπορείς να αγοράσεις καλούδια για να ξεκινήσεις να βάζεις στη διατροφή σου τη χορτοφαγία και τότε θα δεις ότι το κρέας και τα ζωικά παράγωγα δεν είναι τόσο απαραίτητα. Όπως για παράδειγμα μπορείς να βρεις από φυτικά τυριά μέχρι και φυτικό... ζαμπόν (!) Μπες και στο e-shop τους έχει ενδιαφέρον.

 

 

Coocoomela Grill, Θεμιστοκλέους 43-45

Όταν έφαγα για πρώτη φορά vegan σουβλάκι (καλά διάβασες) με μανιτάρια από το Coocoomela Grill δεν το πίστευα! Η γεύση ήταν κορυφαία και δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από τον πατροπαράδοτο γύρο. Το vegan spot έχει ήδη γίνει viral στους απανταχού vegan και μη vegan και συνήθως έχει λίγο αναμονή. Πίστεψέ με η ψησταρία τα 3 Αδέλφια θα κάνει πολύ καιρό να σε ξαναδεί. 

 

 

Vegan Beat, Πανδρόσου 7-15 

Στην καρδιά του Μοναστηρακίου θα βρεις το καλύτερο vegan burger. Ζήτησε να γευτείς τοπ βιολογική λεμονάδα και ζήστε zen στιγμές σε ένα ευχάριστο eco chic περιβάλλον. Oι τουρίστες που έρχονται διαβασμένοι σε θέματα vegan εστίασης το έχουν ήδη εκτιμήσει. 

 

   

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς