Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βacking vocals Παρασκευής

Tο κινητό σου "σπίτι"


Βασιλεία Μαξακούλη

 Είναι βράδυ κι η αύρα μιας γλυκιάς μελωδίας σε γεμίζει. Ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτείς ένα τριήμερο φτιαγμένο από χαλαρό τσάι ή ζεστή σοκολάτα, ανάλογα με τα γούστα και τις γευστικές σου ανησυχίες. Ένα πικάπ,  που πολύ θα ήθελες να είναι vintage βαθειά μέσα στο μουσικό κουτί της ψυχής σου.
https://www.instagram.com/p/By6Y7nfHBew/

Ψεύτικα backing vocals, που μαλακώνουν τα σωθικά σου, χαλαρώνουν τους τεντωμένους μυς, αυτούς που μέσα στη βδομάδα μοιάζουν με σχοινί έτοιμο να σπάσει. Κι όμως, η θαλπωρή του σπιτιού σου, μια κουβέρτα ζεσταίνει το σώμα σου, το κινητό σου σπίτι, που μέσα στη βδομάδα ξεχνάς πόσο πολύτιμο είναι. Ξεχνάς πως είναι κρύο στην προσπάθεια του να ζεστάνει την καρδιά σου ή πως μουδιάζει για να μη ραγίσει τα εσωτερικά σου ρούχα, που καλύπτουν και καλύπτουν, μα κάποτε ξέρεις πως θα ξεγυμνωθείς.

Γαλήνη. Ο πιο γλυκός σχηματισμός στα χείλη, το πιο όμορφο τραγούδι που δονεί τα μέσα σου. Κι αν τρέχεις αύριο, σήμερα μπορείς να αδρανείς δίχως αναστολές.  Πάρε το κάθε βράδυ σου και κάνε το αγάπη, μετάτρεψε τη νύχτα σε δική σου σύνθεση, σε μια παράσταση με πρωταγωνιστή τον εαυτό σου. Ίσως, αν κάθε σεληνόφως πλησιάζει σε εσένα, να ονειρεύεσαι και το πρωί. Μόνο που ο ήλιος θα είναι αληθινός κι εσύ θα εισπνέεις την άυλη φαντασία σου.

Παρασκευή. Τα μάτια σου ξεφορτώθηκαν εκείνες τις σακούλες που τα αγκάλιαζαν μετά από μια ταραγμένη νύχτα, το χρώμα τους ξεθώριασε λίγο από τη λάμψη. Το χαμόγελο σου μοιάζει να βγαίνει αβίαστο, όσα προσποιήθηκες πως ένιωσες, έμαθες πώς να τα αισθάνεσαι στα αλήθεια. Κι έτσι, συμφιλιώθηκες με τα λουλούδια και τις στάχτες, πέταξες όσα χάραζαν την ψυχή σου και κράτησες καρπούς, λίγα άνθη μόνο.

 Να θυμάσαι να μην πνίγεις όσα με κόπο έκανες δικά σου, μήπως η πίεση τα κάνει να ξεγλιστρήσουν από τα χέρια σου. Βούτηξε μέσα στον καρπό, περίμενε να σε πάει σε έναν παράδεισο όπου τα αγκάθια ξέρουν να χορεύουν και οι παλιοί δίσκοι έχασαν τη σκόνη τους από ένα δίχτυ αγάπης που τους τύλιξε μαγικά.
https://www.instagram.com/p/B4Ap5eDluJf/

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.