Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Περιμένοντας τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς

Και την μαγική του “Wedding & Funeral Band”


Τζίνα Σπάρτακου

H ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση εισιτηρίου για τον αγαπημένο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, που έρχεται με την μαγική του μπάντα, για δύο συναυλίες την Τρίτη και την Τετάρτη, στο Christmas Theater.

Όσες φορές κι αν ακούσεις αυτό το “Ederlezi”, “τον Καιρό των Τσιγγάνων”, το “Underground”, το “Arizona Dream” και το “Kalasnjikov”, σου έρχεται να ανέβεις στην καρέκλα και να χτυπάς παλαμάκια, ή να αγκαλιάσεις τον διπλανό σου και να χορέψεις μαζί του! Δεν ξέρω αν φταίει η Σαλονικιώτικη φλέβα μου, αλλά νομίζω ότι ειδικά εμείς οι βόρειοι, έχουμε μεγάλη αδυναμία στα χάλκινα και στη μουσική του Μπρέγκοβιτς και δεν μπορώ να ξεχάσω τι χορούς και τι τραγούδι ρίχναμε κάποτε στο “Ακρόαμα” στη Θεσσαλονίκη με το “Παραδέχτηκα και ζωή και θάνατο”, το “Θεός αν είναι, στις φλόγες να καεί ” και βέβαια με το θρυλικό “Βενζινάδικο”. Καιγόταν το μαγαζί, καιγόμασταν κι εμείς από τις εξαίσιες μουσικές του Σέρβου, που έχει αφήσει ανεξίτηλη την δημιουργική του στάμπα στις ψυχές μας.

Επίσης όταν μια μπάντα συστήνεται ως “Wedding & Funeral Band” και συνοδεύεται από σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών, καταλαβαίνει κανείς για τι είδους μουσικές ανατροπές είναι ικανή…  

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.