Περιμένοντας τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς

Και την μαγική του “Wedding & Funeral Band”

Τζίνα Σπάρτακου

H ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση εισιτηρίου για τον αγαπημένο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, που έρχεται με την μαγική του μπάντα, για δύο συναυλίες την Τρίτη και την Τετάρτη, στο Christmas Theater.

Όσες φορές κι αν ακούσεις αυτό το “Ederlezi”, “τον Καιρό των Τσιγγάνων”, το “Underground”, το “Arizona Dream” και το “Kalasnjikov”, σου έρχεται να ανέβεις στην καρέκλα και να χτυπάς παλαμάκια, ή να αγκαλιάσεις τον διπλανό σου και να χορέψεις μαζί του! Δεν ξέρω αν φταίει η Σαλονικιώτικη φλέβα μου, αλλά νομίζω ότι ειδικά εμείς οι βόρειοι, έχουμε μεγάλη αδυναμία στα χάλκινα και στη μουσική του Μπρέγκοβιτς και δεν μπορώ να ξεχάσω τι χορούς και τι τραγούδι ρίχναμε κάποτε στο “Ακρόαμα” στη Θεσσαλονίκη με το “Παραδέχτηκα και ζωή και θάνατο”, το “Θεός αν είναι, στις φλόγες να καεί ” και βέβαια με το θρυλικό “Βενζινάδικο”. Καιγόταν το μαγαζί, καιγόμασταν κι εμείς από τις εξαίσιες μουσικές του Σέρβου, που έχει αφήσει ανεξίτηλη την δημιουργική του στάμπα στις ψυχές μας.

Επίσης όταν μια μπάντα συστήνεται ως “Wedding & Funeral Band” και συνοδεύεται από σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών, καταλαβαίνει κανείς για τι είδους μουσικές ανατροπές είναι ικανή…  

 

 

 

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares