Κι όμως, τα παραμύθια υπάρχουν

Με άλογα και παγωμένες λίμνες 

Τόνια Τζαφέρη

Το σκεφτόμουν καιρό να επιχειρήσω  μια χειμερινή απόδραση. Τις απέφευγα επανειλημμένα, μιας και μόνο το καλοκαίρι μου αρέσει να ξεφεύγω. Πού να ταξιδεύεις έλεγα με κρύο και χιόνι...
Λάθος μου. Αν σκέφτεσαι να ξεφύγεις για λίγο από την πόλη, σου έχω την πιο ιδανική πρόταση, μόλις τρεις ώρες από την Αθήνα.Φτάνουμε στην Λίμνη Πλαστήρα. Και θα προσπαθήσω όσο καλύτερα μπορώ  να σου περιγράψω τις ομορφιές της. Είναι από τις εικόνες που δύσκολα περιγράφεις  με λόγια. Γιατί  είναι τόσο δυνατή η αίσθηση...Χιονισμένη λίμνη, παγωμένα σημεία να αντανακλούν πρασινάδες και ο πιο καθαρός αέρας. Ξεκινάμε με κανό στην λίμνη. Και η γαλήνη που μας δίνει το άκουσμα του νερού σε συνδυασμό με το τοπίο είναι ονειρεμένη. Ακουμπώ τα παγωμένα νερά και απολαμβάνω όσο τίποτα την ζεστασιά του χειμερινού ήλιου. Δεν θέλω καθόλου να φτάσω πίσω στην στεριά, αλλά περιμένει τοξοβολία. 

 


 

 

Αν θες να απομονωθείς και να χάσεις για λίγο την αίσθηση του χρόνου, τότε η λίμνη Πλαστήρα αξίζει την επίσκεψη σου. Όσο για το χειμερινό ηλιοβασίλεμα με πανσέληνο και θέα την λίμνη, τα λόγια περισσεύουν...

View this post on Instagram

ˢᴱᴿᴱᴺᴵᵀᵞ ✨

A post shared by @ toniajafery on

Τρίκαλα! Μόλις μια ώρα από την Λίμνη. Πιο συγκεκριμένα βρισκόμαστε στο Περτούλι, στο Kerketio Extreme Sports. Και εδώ συμβαίνει το hightlight όλης της απόδρασης. Ιππασία στο χιόνι μέσα στο δάσος. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο περιεκτική γίνεται. Μονοπάτι στο δάσος, έχοντας τριγύρω σου χιονισμένα πανύψηλα έλατα, με παγωμένα ρυάκια, αφήνοντας άλογα να σε... ξεναγήσουν. Μακάρι τα μάτια μας να τραβούσαν φωτογραφίες. Σίγουρα οι φωτογραφίες αυτές θα ήταν ονειρεμένες. Από τις πιο όμορφες ζωγραφιές. Εικόνες που δεν τις χορταίνεις ποτέ.

 


Τα άλογα από την άλλη... τόσο φιλικά! Ακούς τα πέταλα στο χιόνι, να γλιστρούν στα παγωμένα σημεία. ''Τα άλογα δεν πέφτουν ποτέ ούτε γονατίζουν '', μας λέει ο οδηγός του μονοπατιού. Επιστρέφουμε από μια διαδρομή που δεν ήθελα καθόλου να τελειώσει,  όμως, πάλι καλά, στο Κερκέτιο έχεις πολλές δραστηριότητες. Σκοποβολή, snowmobiles και τοξοβολία έχουν την τιμητική τους εδώ.

Η γαλήνη και ισορροπία είναι αυτά που επικρατούν. Ξεχνάς τους ρυθμούς της πόλης και ο χρόνος έχει άλλη ροή. Αφήνεις απλά την χειμερινή φύση να σε μαγέψει.

Τόσο κοντά και τόσο μακριά... Δεν ξέρουμε να εκτιμούμε τις ομορφιές της Ελλάδας...
Δώσε τους την ευκαιρία να σε μαγέψουν και θα το κάνουν!

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares