Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βράχων 26-29/6

Δες τι να βάλεις στην ατζέντα σου, για να μην το χάσεις!



ΔΕΥΤΕΡΑ  26 & ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ν.Β. Γκόγκολ

ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ

Μετά από δύο αποθεωτικές χρονιές με αλλεπάλληλα soldout, οι “Παίxτες” του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, Γιώργο Τζαβάρα, Γιώργο Μπουκαούρη και gueststar τον Θανάση Δήμου, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το θέατρο Κιβωτός και να ορμήσουν έξω, στα ανοιχτά θέατρα εξαπατώντας όποιον βρούνε μπροστά τους. Τελευταίες πανηγυρικές παραστάσεις κάτω από τον  καλοκαιρινό ουρανό, σαν αποχαιρετιστήρια συναυλία για αυτήν την «κωμωδία αδρεναλίνης» που αγαπήθηκε τόσο από το κοινό.

Σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφτάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα «γδάρει». Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα. Οι δύο συναντούν τον ένα και σύντομα ενώνουν τις δυνάμεις τους, οδηγώντας την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση - οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.

Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η εμμονή του ανθρώπου για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε «δίπλα», κυριεύουν την πένα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ κάπου στο 1836, για να γράψει μια δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία, που ακούει στο όνομα «Οι παίχτες».

 -summer-edition-816

Ίχαρεφ .Γιατί, το να ζήσεις τη ζωή σου σα βλάκας, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά να ζήσεις με οξυδέρκεια, με Τέχνη, να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος – γι’ αυτό, μάλιστα, αξίζει να ζεις!”

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - μετάφραση - διασκευή: Γιώργος Κουτλής

Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Μαγουλιώτης

Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Χορογραφία: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάκωβος Μηνδρινός

Φωτογραφίες - video: Χρήστος Συμεωνίδης

Διαφήμιση – SocialMedia: RenegadeMedia / ΒασίληςΖαρκαδούλας

Επικοινωνία – Γραφείο Τύπου: Μαρία Τσολάκη

Υπεύθυνη Περιοδείας : Αλεξάνδρα Κούζουνα

Παραγωγή: ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας και Γιώργος Μπουκαούρης.

Guest star: Θανάσης Δήμου

Εισιτήρια: 20€ | Δεν ισχύουν ειδικές τιμές

Προπώληση: viva.gr

ee_photo

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συναυλία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ - ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

«ΜAZI και το καλοκαίρι»

"Ήταν και είναι η συνεργασία της χρονιάς. Μετά από τα επαναλαμβανόμενα soldout στην μουσική σκηνή VOX στην Αθήνα, το πολύ επιτυχημένο ΜΑΖΙ της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη συνεχίζει με μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Το πάντρεμα των δύο χαρισματικών καλλιτεχνών σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση, συναίσθημα και αγαπημένα τραγούδια κέρδισε τις καρδιές όλων μας. Όσοι το είδαν ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε – και σίγουρα πολλοί θα θέλουν να το ξαναζήσουν. Όσοι δεν τα κατάφεραν, σίγουρα θα θέλουν να το δουν."

Συντελεστές

Μουσικοί: 

Μιχάλης Καπηλίδης – τύμπανα

Νίκος Μέρμηγκας – μπουζούκι, λαούτο, λαύτα, μαντολίνο

Βασίλης Νησσόπουλος – μπάσο  

Δημήτρης Στασινός – ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα

Δημήτρης Τσάκας – σαξόφωνο

Στέλιος Φραγκούς – πιάνο, πλήκτρα

Ντίνος Χατζηιορδάνου – ακορντεόν

Επιμέλεια προγράμματος:

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Λήδα Ρουμάνη

Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Βασίλης Νησσόπουλος

Επιμέλεια ήχου:

Χάρης Κρεμμύδας – Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Πετρόλιας

Σχεδιασμός φώτων: Μαρία Βενετάκη

Προβολή – επικοινωνία:

Κατερίνα Παπαδοπούλου, Αλεξία Στουρνάρα, Άννα Γιώτη

Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Solar Productions (Λάζαρος Ρωμανίδης), Pure Art Productions (Άννα Γιώτη), Artsy Productions (Alex Elsabag)

Digital Promo: B2Square

Εισιτήρια: Προπώληση 16 € | Ταμείο 18 €

Προπώληση: viva.gr

skiadareses

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συναυλία ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ

Hey Siri! Google Σκιαδαρέσες!

Οι Σκιαδαρέσες, είναι ένα θρυλικό ελληνικό συγκρότημα της αρχαιότητας, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Φημολογείται ότι ιδρύθηκε από τη Νίκη και την Όλγα Σκιαδαρέση, κόρες του Θεού της ομορφιάς και του κάλλους και από τον Σταμάτιο Σέμση, γιο του Μιχάλη.  
Σύμφωνα με μελετητές, αποτέλεσαν έμπνευση για το κίνημα της ρωσικής σχολής, της κλασικής μουσικής κι έπαιξαν και ασαφή ρόλο στην ανακάλυψη του τροχού.

Το συγκρότημα, διαλύθηκε τον Οκτώβριο του 1929 με το μεγάλο κραχ, όπου κουφάθηκαν τα 3/3 του συγκροτήματος. Τελευταία καταγραφή των Σκιαδαρέσες, ήταν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, το 2012. Φέτος το καλοκαίρι, αναμένεται να επανενωθούν για μια τελευταία συναυλία, στο θέατρο Βράχων.

Εισιτήρια: 12 € Προπώληση  | 14 € Ταμείο Θεάτρου

Προπώληση: viva.gr

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της