Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μία και δύο και τρεις, μη σου πω, βόλτες!

Με καλή διάθεση η Λένα μας, αυτή την Τετάρτη. Με τραγούδια και βιβλία και βόλτες στο Ν. Ψυχικό, αλλά και στην οδό Ρηγίλλης!


Λένα Γρηγορίου

Σήμερα άνοιξα τα μάτια μου με... συμπαθητική διάθεση. Σου το λέω για να καταλάβεις πώς άνοιγα τα μάτια μου όλες αυτές τις ταραγμένες μέρες που μας έχουν προκύψει! Το "συμπαθητική" είναι θρίαμβος μπρος στα ξυπνήματα μου τα χθεσινά, τα προσθεσινά και πάει λέγοντας...

Καφές, κι άλλος καφές, Joe Dassin για να μου κάνω ατμόσφαιρα και μια μέρα ξεκινάει, συμπαθητικά! Δεν άκουσα "ειδήσεις"... Θα μου πεις, "βρε κοριτσάκι μου, άκουγες ως τα μεσάνυχτα, κάνε λίγο διάλειμμα". ΟΚ, σωστη. No news today! Σιγά μην κρατηθώ ως το μεσημέρι, αλλά ας λέμε και κάτι... θαρραλέο για να σου κάνω τη σπουδαία!

Πηγαίνω κατ' ευθείαν στο Public, στο Νέο Ψυχικό για καινούργιο βιβλίο. Έχω αποφασίσει τι θέλω: Πατρίκ Μοντιανό και "Στο cafe της χαμένης νιότης" (Εκδόσεις Πόλις). Ο Μοντιανό είναι ο Γάλλος συγγραφέας που βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς πεζογράφους κι αυτό που εμένα μου αρέσει σ' αυτόν είναι που τον βρίσκω ατμοσφαιρικό, χαμηλότονο και που στη γραφή του υπάρχει  μια μελαγχολία, μια νοσταλγικότητα αλλά ταυτόχρονα και μια θετική στάση απέναντι στη ζωή... Έχω διαβάσει το "Ήταν όλοι τους τόσο καλά παιδιά" και το"Νυχτερινό ατύχημα"και ανυπομονώ να ξεκινήσω τον καινούργιο μου Μοντιάνο, επειδή τον αισθάνομαι, ήδη, απόλυτα ταιριαστό με την γύρω μας ατμόσφαιρα.

Μετά το Public και με τον Μοντιανό μου "υπό μάλης" πάω για αγαπημένη Ράμπα (Δημ. Βασιλείου 14). Στέκι ΝεοΨυχικιώτικο παλιό, κλασσικό, διαχρονικό, φιλικό με υπέροχο κήπο,πολλή σκιά και γκαρσόνι χαμογελαστό, εξυπηρετικό, βγαλμένο, λες, από βουβή ασπρόμαυρη ταινία! Εκεί με παγωμένο τσάι, θα ξεκινήσω το ταξίδι μου στο αστραφτερό Παρίσι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου.

Αργά το απόγευμα θα κατηφορίσω την Ρηγίλλης. Δεν ξέρω αν εσύ έχεις ανακαλύψει τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη. Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου, πάντως, τον εντόπισε καθώς πηγαινοερχόταν στο Ωδείο Αθηνών, όπου διδάσκει. Και αποφάσισε να τον εγκαινιάσει ως χώρο θεατρικό. Εκεί λοιπόν, απόψε, θα δω τον "Ρήσο" του Ευριπίδη. Μια παράσταση με "περιπατητική διάθεση", με τους ηθοποιούς (Ορφέα Αυγουστίδη, Αργύρη Πανταζάρα, Προμηθέα Αλειφερόπουλο) να κινούνται ανάμεσα στα αρχαία, ενώ  το κοινό σε μια διαδρομή, με συνοδεία οδηγών θα ανακαλύπτει, παράλληλα, κάθε σημείο του αρχαιολογικού χώρου. Με ιντριγκάρει πολύ όλο αυτό. Πιστεύω πως θα είναι ενα θεατρικό παιχνίδι φαντασίας. Κι αυτό είναι το καλύτερο μου.

Αν θέλεις, έλα να με βρεις.

Στη φωτό, το μαγαζί Ράμπα 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.