Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μία Δεύτερα μέσα στο σπίτι

Σήμερα, η Αναστασία ανακαλύπτει τη διασκέδαση... στα ράφια της!



Θα σου το πω, με την ελπίδα να σε κάνω να αισθανθείς λιγάκι καλύτερα: δεν έχω χρήματα για να πάω ούτε μέχρι το περίπτερο. 

Το να μάθεις να ζεις με τα λίγα, όμως, είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορεί να μάθει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Πρόσεξε: μην ζήσεις με τα λίγα όταν έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις με τα πολλά. Γιατί αυτό λέγεται αλλιώς και εμπίπτει σε άλλη κατηγορία συμπεριφορικής. Το να βρεις όμως τον τρόπο να κάνεις τα λίγα πολλά όχι, τόσο στον τρόπο της ζωής σου αλλά στο πώς αισθάνεσαι μέσα σου είναι ένα μεγάλο στοίχημα που - κατά τα ψέμματα- δεν το καταφέρνουμε πάντα ακόμα κι όταν είμαστε συνειδητοποιημένοι, ακόμα κι αν έχουμε την θέληση να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. 

Απόψε το βράδυ, λοιπόν, θα μείνω στο σπίτι με τον άνθρωπο με τον οποίο οφείλουμε να χτίσουμε και να διατηρήσουμε την πιο ουσιαστική σχέση της ζωής μας: με τον εαυτό μας. Αν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, τα έχεις βρει και με τους άλλους κι αυτή είναι μια αλήθεια που δεν πρέπει να την προσπερνάς. Κλείσε το instagram, μείνε για ένα βράδυ μακριά από την ιντερνετική αγωνία που φέρνουν τα likes, τα comments και τα posts στο facebook και κάνε παρέα μόνο με τα πράγματα που αγαπάς. Παρακάτω θα βρεις 3 προτάσεις για 3 πολύ αγαπημένα μου «πράγματα» για να περάσεις κάπως διαφορετικά το βράδυ της Δευτέρας. Ή όποιο άλλο βράδυ της εβδομάδας προτιμάς. 

Μάνος Χατζιδάκις - Μεγάλος Ερωτικός

{videobox}W9TXtW07ZCI{/videobox}

Δημήτρης Ψαθάς - Φον Δημητράκης 

Το θέατρο είναι τις περισσότερες φορές κάτι που επιλέγουμε να δούμε παρά να διαβάσουμε. Κι όμως το θεατρικό κείμενο αν μάθεις να το αγαπάς και εξοικειωθείς μαζί του έχει από μόνο μία εντελώς δική του δυναμική. Κι αυτό γιατί δεν στέκεται στα προνόμια της περιγραφής αλλά στην ικανοποίηση που παίρνουμε μέσα από τον διάλογο και τη δράση επιτρέποντας μας να φανταστούμε ακόμη πι εύκολα τη σκηνή και τους χαρακτήρες που σε αυτήν. Το έργο του εξαιρετικού Δημήτρη Ψαθά το γνωρίζεις σίγουρα  - μιλάμε για τον άνθρωπο που συνέλαβε και έγραψε τον ανεπανάληπτο χαρακτήρα της Μαντάμ Σουσού και τον συγγραφέα που έχει υπογράψει ξεκαρδιστικές κωμωδίες όπως το "Zητείται Ψεύτης" και "Φωνάζει ο Κλέφτης". Αυτό που ίσως να μην γνωρίζεις είναι ότι αυτά τα κινηματογραφικά σενάρια όμως ήταν πριν μεταφερθούν στην μεγάλη οθόνη θεατρικά έργα. 

Απόψε το βράδυ λέω να θυμηθώ την ιστορία του «δειλού» Φον Δημητράκη με την ελπίδα ότι θα με βοηθήσει να έχω πάντα κατά νου ότι καμιά φορά για τα πράγματα που μας έχουν πάει στραβά δεν μας φταίνε οι άλλοι, αλλά η ίδια η κοινωνία μας, οι επιλογές μας και ο φόβος μας. 

Δυο μέρες - Μια νύχτα

Αν υπάρχει μία μόνο ταινία που πρέπει να δούμε όλοι αυτές τις ημέρες αυτή είναι το "Δύο Μέρες, Μία Νύχτα" των αδελφών Νταρντέν. Το πιο πρόσφατο φιλμ του αχτύπητου διδύμου από το Βέλγιο είναι ίσως το καλύτερο τους εγχείρημα μέχρι σήμερα. Μία ταινία βαθιά ανθρώπινη και ουσιαστική που δεν φλυαρεί και δεν πλατιάζει σε αυτά που θέλει να πει αλλά τα λέει σύντομα και περιεκτικά και πάνω απ' όλα ίσως ενοχλητικά πολύ "to the point". Μία πολιτική κατά βάθος ταινία (άλλωστε όλα τα πράγματα στη ζωή μας δεν εμπεριέχουν μέσα πολιτική;) για τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ απέναντι στα οποία στεκόμαστε καθημερινά, για όλα τα μεγάλα διλήμματα που καλούμαστε να απαντήσουμε ακόμα κι αν δεν το γνωρίζουμε. Αλλά κυρίως μία ταινία για τις πραγματικές αξίες της ζωής, που δεν έχουν τελικά καμία σχέση με την οικονομική σταθερότητα και την επαγγελματική σιγουριά. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Το gender reveal party & το φύλο του μωρού που περιμένει

Η τραγουδίστρια βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα τα χρήσιμα tips για να το κάνετε σωστά.