Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τα καλύτερα του καλοκαιριού Vol 1

Και τι έγινε αν φέτος θα μείνεις (ή θα μείνουμε) εντός των τειχών; Αυτές είναι οι top προτάσεις μας για ατέλειωτες βόλτες στην καλοκαιρινή πόλη! 



* Πού θα απολαύσεις πεντανόστιμο brunch 

Στο New York Sandwiches, στο ισόγειο του Πύργου Αθηνών (Λεωφόρος Μεσογείων 2 & Σινώπης). Το μαγαζί είναι εδώ και καιρό ένα από τα πιο hot σημεία της πόλης για bruch (εκτός φυσικά από τα τεράστια μπέργκερς του που το έχουν κάνει σήμα κατατεθέν). Must try: τηγανίτες με φράουλες και σοκολάτα, αυγά μπενεντίκτ, ομελέτα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί... Αν δεν έχεις πάει ήδη, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις και να είσαι σίγουρη πως ό,τι κι αν διαλέξεις από τον μακροσκελή κατάλογο θα είναι πεντανόστιμο. Όπως και ο (σχεδόν) καλοκαιρινός έρωτας. Που είναι πιο νόστιμος κι απ' τη ζωή... 

 

* Ποια ταινία θα σε ταξιδέψει στο (Μικρό) Νησί 

Το ισπανικό θρίλερ "Το μικρό νησί", με τους Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, Ραούλ Αρεβάλο και Χεζούς Κάστρο. Η υπόθεσή του; Σε μια ισπανική κωμόπολη του 1980 δύο αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση εξαφάνισης δύο νεαρών κοριτσιών. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια, τα οποία θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα από τις ιδεολογικές κι επαγγελματικές διαφορές μεταξύ τους. Οι κριτικές για την ταινία είναι διθυραμβικές (άλλωστε έχει ήδη βραβευτεί με δέκα Γκόγια -τα κυριότερα δηλαδή εθνικά βραβεία στην Ισπανία), ενώ -σύμφωνα με όσους το έχουν ήδη δει- αυτό το αστυνομικό νουάρ έχεις σαφείς αναφορές στο «Chinatown», στο «Seven» και στο «True Detective». 

 

* Πού θα πάρεις μία γεύση από «Μέχικο»

Στο Vamos Amigos (Μεγ. Αλεξάνδρου 70), το μοναδικό -αλλά αρκετό- μεξικάνικο εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη. Ένα σφηνάκι τεκίλα και αμέσως νιώθεις ότι είσαι στο «Μέχικο». Το κλίμα αυτού του μαγαζιού θα σε καλμάρει με τα άνετα, δερμάτινα booth του, ενώ τα γευστικά φαχίτας και οι δροσιστικές μαργαρίτες, θα σε χαλαρώσουν απόλυτα. 

 

* Που θα γίνεις... Zombie 

Στο ZAF, στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι. Ανάμεσα σε μουσικές ανακατεμένες με γέλια, ήχους από σέικερ και μυρωδιές από άφιλτρα στριφτά, μπορείς να πιεις ένα ποτάκι, να χαλαρώσεις και να γίνεις Zombie. Να πιεις, δηλαδή, ένα κοκτέιλ που το λένε Zombie! Κι αν αγαπάς το ρούμι, σου το συνιστούμε ανεπιφύλακτα! 

 

* Ποιο βιβλίο θα σε χαλαρώσει 

Το τελευταίο μυθιστόρημα που έχει υπογράψει ο Philip Roth, με τίτλο "Φεύγει το Φάντασμα". Η ιστορία του, ενός άντρα που ζει απομονωμένος σε ένα βουνό μακριά από τις πληροφορίες, τους ανθρώπους και τον έξω κόσμο. Όταν όμως επιστρέψει και πάλι στον πολιτισμό της Νέα Υόρκης θα... αλλάξουν πολλά. Άσε που οι εκδόσεις «Πόλις» από τις οποίες κυκλοφορεί είναι από τις καλύτερες που θα συναντήσεις εκεί έξω, τόσο από πλευράς εκδοτικών επιλογών όσο και από πλευράς αισθητικής. Ψαξ΄το κι εσύ λοιπόν. 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ