Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Blue Moon

Όλα μπλε! 


Λένα Γρηγορίου

Εδώ κι εσύ; Εδώ κι εγώ! Στο κλεινόν άστυ! Ιούλιο μήνα, με 38 βαθμούς (!) και τις εξελίξεις στο κόκκινο! Ψυχραιμία! Όλα μπορούν να αλλάξουν (προσωρινά, έστω) με μια χαλαρή βόλτα στην πόλη, που εσύ θα την... χρωματίσεις με το αγαπημένο σου χρώμα. Άκουσε με και δεν θα χάσεις. Λοιπόν, η αφεντιά μου σήμερα "έβαψε", ονόμασε και έχρισε τη σημερινή βόλτα ΜΠΛΕ! Του καλοκαιριού και  της θάλασσας. Μια βόλτα μπλε, θα πάμε σήμερα!

Ξεκινάμε; Με μουσική! Rhapsody in blue, του Γκέρσουιν. Αγαπώ! Kαι βάζω δυνατά να παίζει το CD με τον Μπερνστάιν και τη Φιλαρμονική της NY. To μπλέ Golfάκι μου τρέχει στην άσφαλτο (που καίει...) κι εγώ, φορώντας το αγαπημένο μου μπλε τζιν, πάω προς  Μεταξουργείο. Στον αγαπημένο, vintage, χαλαρό και χαμογελαστό Μπλε Παπαγάλο (Λεωνίδου 31) στο δροσερό πλακόστρωτο της  Πλατείας  Αυδή, για παγωμένη ελληνική μπύρα και... κοινωνικό σχολιασμό!

Το Μπλε Δωμάτιο με περιμένει αμέσως μετά, στον κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός). Ο σκηνοθέτης Ματιέ Αμαλρικ μού υπόσχεται ένα ερωτικό θρίλερ γεμάτο αισθησιασμό και σασπένς. Είμαι έτοιμη να συναντηθώ μαζί του, μέσα από τη μαγική μεγάλη οθόνη και να παραδοθώ σ' αυτό το παιχνίδι έρωτα και μυστηρίου που ο Αμαλρίκ και σκηνοθέτησε και έγραψε, βασισμένος στο ομώνυμο βιβλίο του Ζωρζ Σιμενόν και πρωταγωνιστεί μαζί με τη σύντροφο του Στεφανί Κλεό.

Στην επιστροφή για... το μπαλκόνι μου, ακούω Μπλε, αγαπημένο συγκρότημα και Φίλα με στο στόμα. Όχι, Βουλή δεν θα δω. Άλλωστε, δεν αποτελεί μέρος της βόλτας! Θα ξαναδιαβάσω όμως, Θανάση Βαλτινό. Θα συνεχίσω νοερά τη βόλτα μου, διαβάζοντας "Μπλε Βαθύ, Σχεδόν Μαύρο". Για να ξαναβρώ τη μεσόκοπη ηρωίδα που όταν την πρωτοδιάβασα με συνεπήρε και να παρασυρθώ από τον γυναικείο μονόλογο της σ' ένα διαφορετικό παρόν. Όχι απαραίτητα αισιόδοξο και χαρούμενο. Αλλά απολύτως αληθινό.

Σε φιλώ και σε περιμένω την Τετάρτη που θα' ρθει.

Στη φωτό, ο Μπλε Παπαγάλος 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων 2026 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 13- 27 Ιουλίου

Άλλη μια εβδομάδα με υπέροχες εκδηλώσεις ξεκινά για το Φεστιβάλ Βράχων

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Mother Company" των Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και Κωνσταντίνου Θωμαΐδη

Το ντοκιμαντέρ Mother Company στις 14 και 15 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-Πειραιώς 260.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν της Στέγης μάς κάνει να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Εν μέσω καλοκαιριού, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το στίγμα της νέας σεζόν με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από υδάτινο διαλογισμό και την επιστροφή του Robert Icke μέχρι διεθνείς συμπράξεις με τους Jim Jarmusch και Łukasz Twarkowski.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

ΣΠΙΤΙ

Η μέθοδος Sudoku για το πακετάρισμα ταξιδιού

Η viral μέθοδος Sudoku υπόσχεται 27 σύνολα από μόλις εννέα ρούχα, με τάξη αντί για χάος.

Best of Network