Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Blue Moon

Όλα μπλε! 


Λένα Γρηγορίου

Εδώ κι εσύ; Εδώ κι εγώ! Στο κλεινόν άστυ! Ιούλιο μήνα, με 38 βαθμούς (!) και τις εξελίξεις στο κόκκινο! Ψυχραιμία! Όλα μπορούν να αλλάξουν (προσωρινά, έστω) με μια χαλαρή βόλτα στην πόλη, που εσύ θα την... χρωματίσεις με το αγαπημένο σου χρώμα. Άκουσε με και δεν θα χάσεις. Λοιπόν, η αφεντιά μου σήμερα "έβαψε", ονόμασε και έχρισε τη σημερινή βόλτα ΜΠΛΕ! Του καλοκαιριού και  της θάλασσας. Μια βόλτα μπλε, θα πάμε σήμερα!

Ξεκινάμε; Με μουσική! Rhapsody in blue, του Γκέρσουιν. Αγαπώ! Kαι βάζω δυνατά να παίζει το CD με τον Μπερνστάιν και τη Φιλαρμονική της NY. To μπλέ Golfάκι μου τρέχει στην άσφαλτο (που καίει...) κι εγώ, φορώντας το αγαπημένο μου μπλε τζιν, πάω προς  Μεταξουργείο. Στον αγαπημένο, vintage, χαλαρό και χαμογελαστό Μπλε Παπαγάλο (Λεωνίδου 31) στο δροσερό πλακόστρωτο της  Πλατείας  Αυδή, για παγωμένη ελληνική μπύρα και... κοινωνικό σχολιασμό!

Το Μπλε Δωμάτιο με περιμένει αμέσως μετά, στον κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός). Ο σκηνοθέτης Ματιέ Αμαλρικ μού υπόσχεται ένα ερωτικό θρίλερ γεμάτο αισθησιασμό και σασπένς. Είμαι έτοιμη να συναντηθώ μαζί του, μέσα από τη μαγική μεγάλη οθόνη και να παραδοθώ σ' αυτό το παιχνίδι έρωτα και μυστηρίου που ο Αμαλρίκ και σκηνοθέτησε και έγραψε, βασισμένος στο ομώνυμο βιβλίο του Ζωρζ Σιμενόν και πρωταγωνιστεί μαζί με τη σύντροφο του Στεφανί Κλεό.

Στην επιστροφή για... το μπαλκόνι μου, ακούω Μπλε, αγαπημένο συγκρότημα και Φίλα με στο στόμα. Όχι, Βουλή δεν θα δω. Άλλωστε, δεν αποτελεί μέρος της βόλτας! Θα ξαναδιαβάσω όμως, Θανάση Βαλτινό. Θα συνεχίσω νοερά τη βόλτα μου, διαβάζοντας "Μπλε Βαθύ, Σχεδόν Μαύρο". Για να ξαναβρώ τη μεσόκοπη ηρωίδα που όταν την πρωτοδιάβασα με συνεπήρε και να παρασυρθώ από τον γυναικείο μονόλογο της σ' ένα διαφορετικό παρόν. Όχι απαραίτητα αισιόδοξο και χαρούμενο. Αλλά απολύτως αληθινό.

Σε φιλώ και σε περιμένω την Τετάρτη που θα' ρθει.

Στη φωτό, ο Μπλε Παπαγάλος 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ