Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, είδαμε, διαβάσαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.



Τη Δευτέρα, η Αναστασία έλυσε μυστήρια με τη βοήθεια του... κυρίου Χόλμς 

Απόψε, θα πάω σε ένα από τους πρώτους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, αυτόν που βρίσκεται μέσα στον χώρο της Αίγλης που αποτέλεσε για πολλά χρόνια σημείο συνάντησης της πνευματικής κοινωνίας της πρωτεύουσας και πηγή έμπνευσης για αρκετά από τα μεγάλα μυθιστορήματα. Εκεί σήμερα θα δούμε μια καινούργια ταινία βασισμένη στον ήρωα της βρετανικής λογοτεχνίας. Η νέα ιστορία του Σέρλοκ Χολμς είναι αρκετά διαφορετική απ' όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, γιατί μας παρουσιάζει τον διάσημο ντεντέκτιβ ως έναν απλά πολύ ευφυή άνθρωπο κι όχι σαν εκείνο τον εγκόσμιο υπερήρωα που ζούσε βουτηγμένος στις καταχρήσεις και είχε «μαγικές» ικανότητας. Η ιστορία του Κυρίου Χόλμς είναι η εξής: Στη βρετανική επαρχία του 1947, ο 93χρονος Σέρλοκ Χολμς αρχίζει να έχει έντονα σημάδια απώλειας μνήμης. Ενώ πιάνει φιλία με έναν ανήλικο θαυμαστή του, γιο της οικονόμου του, προσπαθεί ταυτόχρονα να θυμηθεί και να διαλευκάνει μια άλυτη για 30 χρόνια υπόθεση.

Την Τρίτη, η Ειρήνη μάς προσκάλεσε για χορό μέχρι πρωίας! 

Απόψε, θα κάνω το πιο σύντομο ταξίδι ever μέχρι την μακρινή, εξωτική Κούβα! Ναι, είναι τρελό, όμως αληθινό, αφού η απόσταση που πρέπει να διανύσεις μέχρι το Μπουρνάζι είναι σίγουρα μικρότερη από ότι να φτάσεις στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Κούβας, Havana Vieja. Στην οδό Αγίας Παρασκευής 72, στο Περιστέρι, βρίσκεται ο πολυχώρος Enzzo de Cuba, ένας χώρος – ιδεολογία, εμπνευσμένος από την κουλτούρα και τους ανθρώπους της εν λόγω χώρας. Το σκηνικό μοιάζει Χολιγουντιανό και αξίζει μια επίσκεψη στο μαγαζί για να σε κάνει θαμώνα και λάτρη του. Το μαγικό της υπόθεσης; Εκεί τα προβλήματα δεν έχουν θέση. Ο κόσμος, γνωστοί μεταξύ αγνώστων, χορεύουν σε latin ρυθμούς στο κέντρο της πίστας, απελευθερώνονται, χαμογελούν και απολαμβάνουν την πραγματική χαρά της ζωής. Θα δεις ζευγάρια να μπαίνουν χέρι – χέρι στο μαγαζί και να παθιάζονται, αλλά και singles που βρίσκουν το άλλο τους μισό με αφορμή ένα χορό. 

Η Λένα, την Τετάρτη, μας πρότεινε να πάρουμε πινέλα και μπογιές και να... βάψουμε τη βόλτα μας με το αγαπημένο μας χρώμα!

Η αφεντιά μου σήμερα "έβαψε", ονόμασε και έχρισε τη σημερινή βόλτα ΜΠΛΕ! Του καλοκαιριού και  της θάλασσας. Μια βόλτα μπλε, θα πάμε σήμερα! Ξεκινάμε με μουσική! Rhapsody in blue, του Γκέρσουιν. Αγαπώ! Kαι βάζω δυνατά να παίζει το CD με τον Μπερνστάιν και τη Φιλαρμονική της NY. To μπλέ Golfάκι μου τρέχει στην άσφαλτο (που καίει...) κι εγώ, φορώντας το αγαπημένο μου μπλε τζιν, πάω προς  Μεταξουργείο. Στον αγαπημένο, vintage, χαλαρό και χαμογελαστό Μπλε Παπαγάλο (Λεωνίδου 31) στο δροσερό πλακόστρωτο της  Πλατείας  Αυδή, για παγωμένη ελληνική μπύρα και... κοινωνικό σχολιασμό!

Την Πέμπτη η Μαρία μάς ξενάγησε σε all time classic στέκια της Πεντέλης.  

Η πρώτη σημερινή μου στάση είναι το Coupepe (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνίου 31, Νέα Πεντέλη). Αν έχεις επισκεφτεί αυτό το πανέμορφο all day bar έστω και μία φορά, αποκλείεται να μην κόλλησες. Αν δεν είχες ακόμα την ευκαιρία να το δεις από κοντά, θα σου κάνω μία σύντομη περιγραφή που θα σε πείσει: Πολύχρωμες καρέκλες σκηνοθέτη γύρω γύρω από ξύλινα τραπεζάκια με μάρμαρο και η πλατεία της Νέας Πεντέλης να απλώνεται μπροστά σου. Από το πρωί στο μενού θα βρεις πρωϊνό με αυγά ή ομελέτα, τρομερές τυρόπιτες κουρού και κρουασάν. Τα γλυκά ποικίλλουν κάθε φορά, αλλά είναι όλα φρέσκα και χειροποίητα. Πίτσες πάσης φύσεως (μέχρι και γλυκιές), κρέπες, σάντουιτς, σαλάτες, γλυκά και άφθονο ρακόμελο είναι μερικά μόνο από τα «συστατικά» που το έχουν κάνει σήμα κατατεθέν των Βορείων προαστίων. Παρόλο που το Coupepe φημίζεται για τα Italian style πιάτα του (τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις), για σήμερα λέω να απολαύσω μόνο τον καφέ μου εδώ και ως προς τις γεύσεις μου, να προτιμήσω κάτι πιο παραδοσιακό. 

Live από τα Καρδάμυλα της Χίου, την Παρασκευή η Κέλλυ μάς έδωσε μία (πρώτη) γεύση... διακοπών! 

Τα Καρδάμυλα είναι χτισμένα κοντά στην θάλασσα, οπότε μπορεί κανείς να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτήν, αν θέλει να κολυμπήσει. Παρόλα αυτά, δύο είναι οι πιο όμορφες παραλίες, οι οποίες -αν και χρειάζονται αυτοκίνητο για να πας- θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω: ένας μαγευτικός κολπίσκος με καταπράσινα νερά, ο Ναγός και ο Γιόσωνας, μια απέραντη παραλία που έτσι και την επισκεφτείς βράδυ θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στην άκρη του κόσμου. Εγώ σήμερα θα επιλέξω την δεύτερη και θα πάω εκεί πρωί, για να απολαύσω τα «αγαθά» που θα μου προσφέρει ο φίλος μου Μιχάλης. Μιλάω για τον ιδιοκτήτη του μόνου –αλλά αρκετού- beach bar στα Καρδάμυλα, το Yoso. Εδώ και 3 χρόνια, ο Μιχάλης έχει δημιουργήσει το πιο όμορφο σκηνικό, για να ευχαριστηθεί κανείς την σαγηνευτική αυτή παραλία. Σε ένα καταπληκτικό χώρο με χρωματιστές μαξιλάρες, άνετα κρεβάτια στην παραλία (ναι, ναι καλά διάβασες!) και εκπληκτικά κοκτέιλ από τους επαγγελματίες barmen (σημείωνω ότι το μαγαζί συνεργάζεται με το πλέον ιδιαίτερο μπαρ στην χώρα του νησιού, Oz), θα ξεκινήσω τις καλοκαιρινές μου διακοπές, δυναμικά. Με ένα κοκτέιλ στο ένα χέρι (λέω να πιω το Mai Tai ρόδι σήμερα, αν και μου είναι δύσκολο να επιλέξω από τον πλούσιο κατάλογο) και με το αντηλιακό μου στο άλλο, θα απολαύσω τον καυτό ήλιο, μέχρι την δύση του ηλίου.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!