Skip to main content

ΜΟΔΑ

7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το νέο show της Burberry

O Christopher Bailey και η σχέση του με την Virginia Woolf, κάνουν τη νέα συλλογή Burberry ασυναγώνιστη.


Κέλλυ Νόβακ

O Christopher Bailey και η σχέση του με την Virginia Woolf, κάνουν τη νέα συλλογή Burberry ασυναγώνιστη.

Γι’ αυτό μου αρέσει η μόδα. Γιατί μέσα από αυτή μπορεί κανείς να εκφράσει την αγάπη του και το πάθος του για άλλες τέχνες, κουλτούρες, κοινωνικά φαινόμενα. Και φέτος αυτό επέλεξε να κάνει και ο Christopher Bailey. Επέλεξε να εκφράσει τον θαυμασμό του για την Virginia Woolf μέσα από την νέα του συλλογή για τον θρυλικό αγγλικό οίκο Burberry και την συλλογή του για την Άνοιξη 2017.

Με βασική έμπνευση το έργο της γνωστής συγγραφέα, ο Bailey αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει την γυναικεία θηλυκότητα, με μια ματιά που μόνο εκείνος θα μπορούσε να κάνει. Αλλά μέσα από αυτή του την ματιά, μπορούμε και εμείς να δούμε πέντε πράγματα διαφορετικά απ΄ότι τα βλέπαμε ως τώρα. Γιατί όπως και η Woolf, έτσι και ο Bailey θέλησαν να εκφράσουν μέσα από την δουλειά τους μια νέα πτυχή και ένα αδιαμφισβήτητο δυναμισμό της γυναικείας ύπαρξης. Πώς το έκανε η πρώτη μπορείς να το δεις μέσα από τα γραπτά της. Πώς το έκανε ο Bailey μπορείς να δεις παρακάτω…

#1. Το πρώτο look του show θύμιζε casual εμφάνιση του Ναπολέoντα Βοναπάρτη και αποτελούνταν από ένα navy, μιλιτέρ σακάκι, λευκή μπλούζα με φιόγκο και ένα ριγέ παντελόνι.

6thingsabout-burberryshow-ss17-01.jpg 

#2. Στο show παρευρέθηκαν μερικές από τις γνωστές μούσες και φαν του Bailey και του οίκου Burberry γενικότερα όπως η Cara Delevingne, Νaomi Campbell, Mario Testino, Olivia Palermo, Edie Campbell, Alexa Chung αλλά και ο ηθοποιός Nicholas Hoult, μεταξύ άλλων.

6thingsabout-burberryshow-ss17-02.jpg 

#3. Η γυναικεία φύση της Woolf εκφράστηκε μέσα από ρούχα –για άντρες και γυναίκες- όπως τα ανάγλυφα φλοράλ σακάκια και φορέματα που θύμιζαν ταπετσαρίες.

6thingsabout-burberryshow-ss17-03.jpg 

#4. Το brand παρουσίασε και την νέα του τσάντα η οποία περιλαμβάνει μια αλυσίδα για λουρί και την οποία σύντομα θα δούμε στους ώμους όλων των Βρετανίδων γυναικών.

6thingsabout-burberryshow-ss17-04.jpg 

#5. Ένα από τα highlights της συλλογής ήταν η σειρά των structured πλεκτών που ήταν τόσο καταπληκτικά κατασκευασμένα ώστε θύμιζαν πανοπλίες της βασίλισσας Ελισάβετ. 

6thingsabout-burberryshow-ss17-05.jpg 

#6. Μια ανδρικού ύφους λογική επικράτησε γενικότερα στην συλλογή με γυναικεία ρούχα να περιλαμβάνουν μιλιτέρ λεπτομέρειες και τα ανδρικά κομμάτια να έχουν τολμηρά κοψίματα μέχρι και ανοιχτούς ώμους. 

6thingsabout-burberryshow-ss17-06.jpg 

#7. Τα καλύτερα νέα όμως για τις fashionistas ήταν ότι αμέσως μετά την παρουσίαση της συλλογής, τα ρούχα ήταν διαθέσιμα προς πώληση στα καταστήματα του brand αλλά και online, μια αρκετά πρωτοποριακή κίνηση από την μεριά του οίκου Burberry.

Διαβάστε επίσης

ΜΟΔΑ

Τα Marks & Spencer παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη σειρά M&S Food!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ξεκινάει από τα Marks & Spencer, τα οποία για ακόμη μια χρονιά μετατρέπονται σε ιδανικό προορισμό για τις πιο χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκά κεράσματα.

ΜΟΔΑ

Η τσάντα που θα κρατήσεις όλο το φθινόπωρο

Το clutch bag επιστρέφει στη μόδα

ΜΟΔΑ

Ζώδια Παρασκευής 7 Ιουλίου

Επειδή η ανασφάλεια δεν θα σας βοηθήσει, μη φοβάστε το αύριο και πιέζετε τις καταστάσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς