Skip to main content

DO IT YOURSELF

4 tips για να πετύχεις τέλεια το μίνιμαλ look

Πες «ναι» στον μινιμαλισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα!


Κέλλυ Νόβακ

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ένα μινιμαλιστικό σύνολο, δεν σημαίνει ότι είναι και απλό. Είναι όλα θέμα concept, αγάπης προς αυτό το ύφος και κυρίως συνήθειας. Αν έχεις συνηθίσει να φοράς πάντα εντυπωσιακά αξεσουάρ στις καθημερινές σου εμφανίσεις, τότε τελικά μπορείς να συνηθίσεις και το να φοράς αυτά που είναι πιο μίνιμαλ. Αρκεί να αλλάξεις την ρουτίνα του styling σου. Για ένα αβίαστα μίνιμαλ look λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι:

#1. Να δίνεις βάση στην ποιότητα: Πες «ναι» στην ποιότητα των ρούχων σου και «όχι» στην ποσότητα. Κάνε πρωταγωνιστή σε μια σου εμφάνιση ένα ρούχο ή αξεσουάρ στο οποίο έχεις επενδύσει είτε είναι ένα απλό μαύρο παλτό ή ένα ζευγάρι nude γόβες. Είναι αυτά που τελικά θα στέψουν με επιτυχία την εμφάνισή σου.

#2. Να είναι αβίαστες οι εμφανίσεις σου: Είναι σημαντικό να ξέρεις γιατί φοράς κάτι και να ξέρεις να το φοράς. Το να μπορείς να υποστηρίξεις ακόμα και το πιο απλό, μονόχρωμο σύνολο θέλει χαρακτήρα αλλά περισσότερο σημαίνει ότι πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση όταν το φοράς. Προσάρμοσε κάθε σου εμφάνιση στο προσωπικό σου στιλ και όλα θα πάνε καλά!

#3. Να είναι η άνεση μέρος της εμφάνισής σου: Το να νιώθεις άνετα με μια σου εμφάνιση, σημαίνει ότι νιώθεις και αυτοπεποίθηση όταν την φοράς. Αλλά πρόσεξε, το μυστικό εδώ δεν είναι μόνο αυτό. Είναι να προσφέρεις σε ένα σου look την άνεση ως στιλιστικό «κόλπο», να υπάρχει ενδυματολογική σκέψη για παράδειγμα, μέσα από ένα άνετο ζευγάρι sneakers ή μια μια φόρμα που έχεις φορέσει ως παντελόνι για ένα look της δουλειάς.  

#4. Να εντυπωσιάσεις μέσα από τις αντιθέσεις: Μια γυναίκα που αγαπάει αυτό το ύφος, δεν ψάχνει να εντυπωσιάσει μέσα από ένα statement παλτό με φτερά, ή ένα φλοράλ φόρεμα με κεντήματα κ.ο.κ. Το κάνει μέσα από τις χρωματικές αντιθέσεις των ρούχων της (βλ. color block μοτίβα), μέσα από τις διαφορετικές υφές που μπορεί να προσφέρουν τα υφάσματα των ρούχων της, μέσα από τις εναλλαγές στα μήκη των ρούχων της. Ο εντυπωσιασμός μπορεί να προέλθει και από τα πιο απλά πράγματα…

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!

DO IT YOURSELF

5 κατηγορίες εσωρούχων στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

Must-haves που πρέπει να αποκτήσεις στη συλλογή σου.

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

CELEBS

Τομ Χανκς - Ρίτα Γουίλσον: Έχουν επέτειο γάμου και το γιορτάζουν!

Πόσα χρόνια είναι παντρεμένο το celebrity couple;

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου