Skip to main content

DO IT YOURSELF

3 hacks για να διατηρήσεις την ντουλάπα σου φρέσκια

Θα ανοίγεις και θα μοσχοβολάει ο τόπος.


Κέλλυ Νόβακ

Η ντουλάπα σου μαρτυράει πολλά για εσένα και το στιλ σου. Eίναι σαν ένα μικρό παράθυρο της ενδυματολογικής «ψυχής» μας! Αλλά ίσως τελικά να είναι περισσότερο σαν ένα μικρό… «ιερό» για εμάς τις fashion lovers το οποίο προσπαθούμε να διατηρούμε στην εντέλεια.

Παρόλα αυτά, όσο τακτοποιημένη κι αν έχεις την ντουλάπα σου, από… μυρωδιές πώς τα πας; Ξέρω ότι όλα είναι ρόδινα όταν μόλις έχει πλύνει τα ρούχα σου και για μερικές ώρες μοσχοβολάνε από την μυρωδιά του μαλακτικού. Μετά όμως; Τι κάνεις; Ειδικά, όταν πρόκειται για μικρούς χώρους, η αλήθεια είναι ότι είναι πιο εύκολο να χάσουν την (αρχική) μοσχοβολιστή τους μυρωδιά και να υπερισχύσει αυτή της «κλεισούρας», μεταξύ άλλων….

Υπάρχουν όμως μερικά τρικ που μπορούμε να κάνουμε που και θα βοηθήσουν την ντουλάπα μας να μυρίζει ωραία, ενώ θα προστατέψουμε τα ρούχα μας από τους σκόρους!

#1. Μυρωδάτα χαρτομάντηλα

Αντί να ψεκάσεις την ντουλάπα σου με άρωμα που θα κάνει την μυρωδιά αρκετά έντονη, τότε προτίμησε να φτιάξεις τα δικά σου diy μοσχοβολιστά χαρτομάντιλα! Ψέκασε ένα χαρτομάντηλο (ή μερικές μπάλες από βαμβάκι) με το αγαπημένο σου άρωμα, άφησέ το να στεγνώσει και έπειτα τοποθέτησε σε διάφορα σημεία της ντουλάπας ή στα συρτάρια σου!

#2. Μυρωδάτες κρεμάστρες

Υπάρχουν στην αγορά ειδικές κρεμάστρες (βλ. Vapona Σκοροκτόνες Κρεμάστες Με άρωμα Λεβάντας) τις οποίες τοποθετείς στην ντουλάπα και που έχουν διπλή δράση! Και προστατεύουν τα ρούχα από τον σκόρο και έχουν άρωμα λεβάντας! Done and done!

#3. Κόκκοι καφέ

Ο καφές απορροφάει τις κακές οσμές, ενώ μυρίζει τέλεια! Βάλε σε ένα σακουλάκι μερικούς κόκκους καφές και με ένα ψαλίδι τρύπησέ το έτσι ώστε να αποβάλλουν τα αρώματά τους! Φρόντισε μόνο να ανανεώνεις τους κόκκους μία φορά τον μήνα.  

Κεντρική φωτό: pexels

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα