Skip to main content

DO IT YOURSELF

2 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσεις τα λευκά σου Converse

Κράτησε τα αγαπημένα σου παπούτσια μακριά από τη βρωμιά



Διαχρονικά, τα Converse αποτελούν αγαπημένα παπούτσια. Είναι άνετα, πρακτικά και ταιριάζουν με πάρα πολλά looks, δίνοντας την απόλυτη ευκολία κίνησης σε κάθε σου βήμα. Η εκδοχή με τη μεγαλύτερη απήχηση είναι ίσως τα λευκά, τα οποία μπορείς να τα συνδυάσεις με άπειρους τρόπους, συμπληρώνοντας τα looks σου από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Όπως είναι όμως γνωστό, τα λευκά παπούτσια είναι δύσκολο να τα διατηρήσεις αψεγάδιαστα μιας και λερώνονται με το παραμικρό. Λίγο η σκόνη από το περιβάλλον, λίγο κάποιος λεκές από καφέ ή κάποια τροφή, όλο και θα μαυρίσουν ή θα κιτρινίσουν. Για να τους δώσεις ξανά «ζωή» και να τα κάνεις να μοιάζουν σαν καινούρια, μπορείς να ακολουθήσεις δύο αποτελεσματικές λύσεις που είναι δοκιμασμένες και δημοφιλείς.

Με μαγειρική σόδα και ξύδι

Για τη συγκεκριμένη λύση καθαρισμού, θα χρειαστείς μαγειρική σόδα, ξύδι, μια καθαρή βούρτσα για παπούτσια, ένα γυάλινο μπολ, ζεστό νερό και μια παλιά αλλά καθαρή οδοντόβουρτσα.

Ρίξε στο μπολ μια κουταλιά μαγειρική σόδα και δύο κουταλιές ξύδι. Πρόσθεσε ζεστό νερό, όση ποσότητα χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια πάστα. Με την οδοντόβουρτσα, τρίψε την πάστα σε όλη την επιφάνεια των παπουτσιών για λίγα λεπτά. Βάλε τα παπούτσια στο πλυντήριο ή ξέπλυνε τα με άφθονο νερό. Άπλωσε τα και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά. Θα είναι σαν καινούρια!

Με οδοντόκρεμα

Για αυτή τη λύση καθαρισμού θα χρειαστείς δύο μόνο υλικά: μια οδοντόκρεμα και μια παλιά αλλά καθαρή οδοντόβουρτσα. Βάλε λίγη ποσότητα από την οδοντόκρεμα μόνο επάνω στο σημείο ή στα σημεία που είναι λεκιασμένα. Φυσικά, η οδοντόκρεμα θα πρέπει να είναι λευκή και να μην έχει τη μορφή gel. Άφησε τη να δράσει 15 λεπτά και έπειτα ξέβγαλε πολύ καλά με άφθονο νερό ή βάλε τα παπούτσια στο πλυντήριο. Άπλωσε τα και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo pexels.com

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

Προτεινόμενα