Skip to main content

DO IT YOURSELF

Δείτε πώς να τεντώσετε τις δερμάτινες μπότες σας ώστε να είναι πραγματικά άνετες να φορεθούν

Θα μοιάζουν σαν καινούργιες και οι φουσκάλες δεν θα εμφανιστούν ξανά στα πόδια σας!



Η περίοδος που τα δερμάτινα παπούτσια τσακίζουν, διπλώνουν ή σπάνε μπορεί συχνά να είναι πρόβλημα που καταλήγει σε φουσκάλες και πόνο...και σας κάνει να μην θέλετε να φορέσετε ποτέ ξανά το συγκεκριμένο ζευγάρι. Ουφ, αλλά είναι όμως τα αγαπημένα σου! Προσωπικά, νιώθω ότι αυτό συμβαίνει πάντα περισσότερο με τις δερμάτινες μπότες. Συνήθως, ολόκληρο το πόδι μας είναι κλειστό και η φτέρνα μας θα τρίβεται στην πλάτη ή τα δάχτυλα των ποδιών μας θα αισθάνονται όλα τσακισμένα μαζί. Είναι ανυπόφορο, σωστά; Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να τεντώσουμε τις δερμάτινες μπότες μας (πράγμα που σημαίνει απλώς πολλές δικαιολογίες για να αγοράσετε νέα παπούτσια).

Pixel
Pixel

Το να τεντώνετε απαλά τις μπότες σας θα μπορούσε να σας γλιτώσει από μερικές μέρες δυσφορίας. Αν νιώθετε σφίξιμο στο δάχτυλο του ποδιού ή στο πίσω μέρος της φτέρνας σας, είναι σίγουρο σημάδι ότι οι μπότες σας πρέπει να είναι τεντωμένες.

Αλλά πρώτα, τι επιτρέπει στο δέρμα να τεντωθεί;

Το δέρμα αποτελείται από κολλαγόνο, το οποίο ενθαρρύνει την ελαστικότητα. Επηρεασμένες από τη ζεστασιά και την πίεση, οι ελαστικές ιδιότητες του δέρματος μας επιτρέπουν να χειριζόμαστε το υλικό. Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι φορώντας συχνά τα ίδια δερμάτινα παπούτσια, θα έχουν αυτή την αίσθηση φθαρμένου, επειδή ακόμη και το περπάτημα παράγει θερμότητα, η οποία μαλακώνει το δέρμα και επιτρέπει στη μπότα να πάρει το σχήμα του ποδιού σας.

Ας είναι γνωστό, ωστόσο, ότι όταν οι μπότες σας τεντωθούν, δεν μπορείτε να τις επαναφέρετε στο αρχικό τους μέγεθος. Οι δερμάτινες μπότες σχηματίζονται στο τελευταίο καλούπι που μοιάζει με πόδι σας όταν παράγονται, με αποτέλεσμα να έχουν σχήμα ανά μέγεθος. Δεδομένου ότι οι ιδιότητες του δέρματος είναι τόσο διακριτές, το δέρμα δεν συστέλλεται. Απλώς να είστε προσεκτικές με αυτές τις πληροφορίες, για να μην καταλήξετε με παπούτσια που κάποτε ήταν πολύ άνετα και τώρα είναι πολύ μεγάλα.

Μερικές μέθοδοι stretching

Χρησιμοποιήστε ξύλινα καλαπόδια παπουτσιών. Αυτά όχι μόνο βοηθούν τα παπούτσια σας να διατηρήσουν το σχήμα τους, αλλά μπορούν επίσης να επεκτείνουν λίγο τα παπούτσια σας επειδή ασκούν κάποια δύναμη στο υλικό. Συνολικά, αποτρέπουν το τσαλάκωμα και φρεσκάρουν τα υποδήματά σας. Επιπλέον, μυρίζει ξύλο αντί για ιδρωμένη μυρωδιά, κάθε μέρα.

Χρησιμοποιήστε ειδικό σπρέι. Ένα ψέκασμα από σπρέι stretch μπορεί να μαλακώσει το υλικό και στη συνέχεια τα πόδια σας μπορούν πιο εύκολα να καλουπωθούν στις μπότες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα το εφαρμόσετε στο εσωτερικό των πολύ στενών παπουτσιών σας, θα φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες και μετά θα σύρετε τα πόδια σας μέσα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να τις ψεκάσετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο καλαπόδι παπουτσιών για να τις διευρύνετε.

Στεγνώστε τες με πιστολάκι. Και πάλι, η ζέστη είναι το κλειδί για το τέντωμα, οπότε φορέστε τις μπότες σας με μερικές χοντρές κάλτσες και στεγνώστε τες απαλά με πιστολάκι. Αυτό θα τις κάνει λιγότερο άκαμπτες και θα τους επιτρέψει να εφαρμόζουν πιο άνετα στα πόδια σας.

Δώστε τες σε έναν επαγγελματία. Ακόμα και ο τοπικός τσαγκάρης σας θα έχει όλα τα μηχανήματα για να επεκτείνει σωστά τις μπότες σας. Ίσως θελήσετε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή με ένα πανάκριβο ζευγάρι μπότες  εάν ανησυχείτε μήπως τις καταστρέψετε μόνες σας.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Έξυπνα styling tips για κορίτσια με μεγάλο ντεκολτέ

Πώς να ντύνεσαι με αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα, εξασφαλίζοντας στον εαυτό σου την απαραίτητη στήριξη και άνεση μέσα από τα ρούχα σου

DO IT YOURSELF

Το εσώρουχο που πρέπει να φοράς κάτω από φορέματα

Σμιλεύει το σώμα και κρύβει την κυτταρίτιδα και τις ατέλειες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Zώδια εβδομάδας 12 έως 19/5

Δώστε σημασία στις προοπτικές που θα ανοιχθούν μπροστά σας

VIRAL

Eurovision: 20 εξοργιστικά υπέροχες και WTF ερμηνείες (videos)

Με την Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει «ζαριά» για την κορυφή, θυμόμαστε 20 απίθανες και κραυγαλέες εμφανίσεις μέσα από την ιστορία της Eurovision. Γράφει ο Μάνος Νομικός

PETS

6 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον εγκέφαλο της γάτας σας

Μερικές πληροφορίες για τον εγκέφαλο των αγαπημένων μας αιλουροειδών