Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να ελαχιστοποιήσεις τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου εφαρμόζοντας τον κανόνα less is more

Δημιούργησε μια capsule γκαρνταρόμπα με τα απαραίτητα ποιοτικά κομμάτια, μειώνοντας τα έξοδά σου και εξοικονομώντας χώρο στο σπίτι σου.



Η ελαχιστοποίηση των κομματιών της γκαρνταρόμπας μας ακολουθώντας τον κανόνα less is more είναι το μέλλον για τη βιωσιμότητα του πλανήτη, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσουμε χρήματα, επενδύοντας παράλληλα σε ποιοτικά items που θα κρατήσουμε για μια ζωή. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη συλλογή των ρούχων σου, κάνοντας μια μεγάλη μα και απελευθερωτική αλλαγή στη ζωή σου.

Αξιολόγησε το στυλ σου

Προσδιόρισε το προσωπικό σου στυλ. Ποια χρώματα, πατρόν και υλικά προτιμάς στα ρούχα σου; Η γνώση των προτιμήσεών σου σε βοηθά να εστιάσεις στο τι πρέπει να κρατήσεις.

Ποιότητα αντί για ποσότητα

Επένδυσε σε ποιοτικά κομμάτια που είναι ευέλικτα και ανθεκτικά στο χρόνο. Ψάξε για καλοφτιαγμένα ρούχα που αντέχουν σε πολλαπλές χρήσεις, πλύσεις και ντυσίματα.

Δημιούργησε capsule ντυσίματα

Δημιούργησε capsule ντυσίματα για διαφορετικές εποχές ή σκοπούς (εργασία, casual εμφανίσεις, βραδινά ρούχα). Αυτές είναι μικρές συλλογές βασικών, εναλλάξιμων ρούχων που μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν μεταξύ τους.

Declutter τακτικά

Κάνε τακτική εκκαθάριση στην γκαρνταρόμπα σου. Εάν δεν έχεις φορέσει κάτι εδώ και ένα χρόνο ή δεν ταιριάζει πια στο στυλ σου, σκέψου να το δωρίσεις ή να το πουλήσεις.

Επέμεινε στα κλασικά

Επέμεινε σε διαχρονικά κομμάτια που δεν ξεφεύγουν ποτέ από τη μόδα. Ένα καλό μπλέιζερ, ένα μικρό μαύρο φόρεμα, ένα καλοφτιαγμένο τζιν παντελόνι—όλα αυτά είναι ευέλικτα και μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς τρόπους.

Σκέψου με γνώμονα την ευελιξία

Διάλεξε κομμάτια που μπορούν να φορεθούν σε επίσημες ή και όχι περιστάσεις. Για παράδειγμα, ένα πουκάμισο με κουμπιά μπορεί να φορεθεί χαλαρά με τζιν ή με επίσημη φούστα ή παντελόνι.

Μην ξεχνάς τα αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ μπορούν να μεταμορφώσουν ένα ντύσιμο. Κασκόλ, ζώνες, statement κοσμήματα μπορούν να δώσουν νέα πνοή σε βασικά κομμάτια.

Mindful Shopping

Πριν αγοράσεις κάτι νέο, σκέψου πώς ταιριάζει στην γκαρνταρόμπα σου. Συμπληρώνει αυτό που ήδη έχεις; Είναι ένα ευέλικτο κομμάτι που χρειάζεσαι πραγματικά;

Σκέψου τις ανάγκες σου

Προσάρμοσε την γκαρνταρόμπα σου στον τρόπο ζωής σου. Εάν εργάζεσαι σε ένα χαλαρό περιβάλλον, επικεντρώσου σε πιο casual κομμάτια. Εάν παρακολουθείς συχνά επίσημες εκδηλώσεις, επένδυσε σε κλασικά επίσημα ρούχα.

Αποθήκευση και οργάνωση

Διατήρησε την γκαρνταρόμπα σου οργανωμένη για να βλέπεις εύκολα τι έχεις. Αυτό αποτρέπει τις περιττές αγορές ή το να ξεχνάς ορισμένα είδη που έχεις ήδη.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

5 κατηγορίες εσωρούχων στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

Must-haves που πρέπει να αποκτήσεις στη συλλογή σου.

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη