Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να προστατέψεις τα πόδια σου από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια

Στρατηγικές κινήσεις για όλο και μικρότερη ζημιά στα πέλματα και τα δάχτυλά σου από την πιο απαιτητική κατηγορία υποδήματος.



Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορεί να είναι σκληρά για τα δάχτυλα και τα πέλματά μας, υπάρχουν όμως πολύ τρόποι για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του να τα φοράμε σε γιορτινές στιγμές, αλλά και στην επαγγελματική μας καθημερινότητα αν αυτή το επιτάσσει. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις τα πόδια σου από την πιο απαιτητική κατηγορία υποδήματος.

Διάλεξε το σωστό μέγεθος

Βεβαιώσου ότι τα τακούνια σου εφαρμόζουν σωστά στο πόδι. Τα πολύ στενά παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη πίεση στα δάχτυλα των ποδιών και γενική δυσφορία.

Γέμισμα

Τα μαξιλαράκια ή οι πάτοι μπορούν να παρέχουν επιπλέον στήριξη και να μειώσουν την πίεση στην καμάρα του ποδιού και των δακτύλων σου.

Ένθετα δακτύλων

Τα ένθετα δακτύλων με τζελ ή αφρό μπορούν να δημιουργήσουν ένα φράγμα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σου και το μπροστινό μέρος του παπουτσιού, αποτρέποντας την άμεση τριβή και μειώνοντας τον πόνο.

Ασκήσεις στα δάχτυλα των ποδιών

Πριν και αφού φορέσεις τακούνια, δοκίμασε διατάσεις στα δάχτυλα και ασκήσεις για να ανακουφίσεις τυχόν καταπόνηση. Το να κυλήσεις το πόδι σου πάνω από μια μπάλα του τένις ή να τεντώσεις τα δάχτυλα των ποδιών σου μπορεί να σε βοηθήσει.

Ποικιλία σε ψηλά τακούνια

Μην «κολλάς» συνεχώς σε εξαιρετικά ψηλά τακούνια. Διάλεξε διαφορετικά ύψη τακουνιού περιστασιακά για να δώσεις στα δάχτυλά σας ένα απαραίτητο διάλειμμα.

Ποιοτικά παπούτσια

Επένδυσε σε καλοφτιαγμένα παπούτσια με αρκετό χώρο στα δάχτυλα. Τα κακώς κατασκευασμένα παπούτσια μπορούν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στα δάχτυλα των ποδιών σου.

Κάνε διαλείμματα

Εάν μπορείς, κάνε διαλείμματα από το να φοράς τακούνια όλη την ημέρα. Διάλεξε φλατ παπούτσια ή παπούτσια με χαμηλό τακούνι ή πλατφόρμα για να ανακουφίσεις τα δάχτυλα των ποδιών σου.

Σωστή τεχνική βάδισης

Περπάτα κάνοντας μικρότερα βήματα και προσπάθησε να μην πιέζεις πολύ το μπροστινό μέρος του ποδιού σου. Αυτό μπορεί να ανακουφίσει κάπως την πίεση στα δάχτυλα των ποδιών σου.

Ενυδάτωση

Διατήρησε τα πόδια σου ενυδατωμένα για να αποτρέψεις τη δημιουργία φουσκάλων και κάλων, που μπορεί να κάνουν το να φοράς τακούνια ακόμα πιο άβολο για τα δάχτυλα των ποδιών σου.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά