Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να πακετάρεις τα χειμωνιάτικά σου ρούχα για την καλύτερη προστασία τους

Τώρα που το καλοκαίρι έφτασε νωρίτερα από ό,τι το περιμέναμε, μαζεύουμε τα χειμωνιάτικά μας ρούχα φροντίζοντάς τα



Το να πακετάρεις σωστά τα χειμερινά σου ρούχα πριν φτάσει το καλοκαίρι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσεις ότι θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση και δεν θα υποστούν ζημιές κατά τους θερμότερους μήνες του χρόνου. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα που θα σε βοηθήσει να πακετάρεις αποτελεσματικά τα χειμερινά σου ρούχα.

Καθάρισε τα πάντα

Πριν μαζέψεις τα χειμερινά σου ρούχα, βεβαιώσου ότι είναι καθαρά. Πλύνε και στέγνωσε σωστά τα ρούχα σου σύμφωνα με τις οδηγίες φροντίδας τους. Οι λεκέδες, τα λάδια σώματος και τα υπολείμματα τροφής που μπορεί να μείνουν στα ρούχα μπορούν να προσελκύσουν έντομα και να προκαλέσουν φθορά του υφάσματος με την πάροδο του χρόνου.

Επιθεώρηση για ζημιές

Έλεγξε κάθε ρούχο σου για τυχόν σημάδια ζημιάς, όπως χαλαρωμένα νήματα, κουμπιά που λείπουν ή σκισίματα. Επισκεύασε τυχόν μικρές ζημιές πριν από τη συσκευασία τους σε ειδικά κουτιά και σακούλες αποθήκευσης, για να αποτρέψεις την επιδείνωση.

Ταξινόμηση και εκκαθάριση

Κάνε μια οργανωμένη ταξινόμηση της χειμερινής σου γκαρνταρόμπας και μια εκκαθάριση σε όσα ρούχα δεν φοράς ή δεν χρειάζεσαι πια. Δώρισε, πούλησε ή να ανακύκλωσε ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν σε εξυπηρετούν πλέον.

Διάλεξε κατάλληλα δοχεία αποθήκευσης

Επίλεξε δοχεία αποθήκευσης που είναι καθαρά, ανθεκτικά και αφήνουν τα ρούχα να αναπνέουν επαρκώς. Απόφυγε τη χρήση πλαστικών σακουλών ακατάλληλων για υφάσματα ή αεροστεγών δοχείων, καθώς μπορούν να παγιδεύσουν την υγρασία και να προωθήσουν την ανάπτυξη μούχλας στα ρούχα. Προτίμησε κουτιά από χαρτόνι, υφασμάτινους αποθηκευτικούς κάδους ή σακούλες ενδυμάτων με ειδικές τρύπες για να αναπνέουν.

Δίπλωσε σωστά τα ρούχα

Δίπλωσε τα ρούχα σου σωστά για να ελαχιστοποιήσεις τις ρυτίδες και τις πτυχές που θα δημιουργηθούν σε αυτά κατά την αποθήκευση. Απόφυγε την υπερβολική πίεση στα υφάσματα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο τσαλάκωμα που δεν θα φεύγει ούτε με το σίδερο.

Πρόσθεσε απωθητικά σκόρου

Τοποθέτησε μέσα στα δοχεία αποθήκευσης ειδικά απωθητικά για το σκόρο, όπως μπλοκ κέδρου, φακελάκια λεβάντας ή ναφθαλίνη για να αποτρέψεις τα παράσιτα από το να καταστρέψουν τα χειμωνιάτικα ρούχα σου. Βεβαιώσου ότι τα απωθητικά δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τα ρούχα για να αποφύγεις τους λεκέδες.

Βάλε ετικέτες

Τοποθέτησε ξεκάθαρες ετικέτες σε κάθε δοχείο αποθήκευσης με τα περιεχόμενά του, για να διευκολύνεις τον εντοπισμό συγκεκριμένων ρούχων όταν τα χρειαστείς ξανά.

Αποθήκευσε σε δροσερό, ξηρό μέρος

Αποθήκευσε τα συσκευασμένα χειμερινά σου ρούχα σε δροσερό, ξηρό χώρο του σπιτιού, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και την υγρασία. Απόφυγε την αποθήκευσή τους σε υγρά υπόγεια ή ζεστά πατάρια, καθώς οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και τα επίπεδα υγρασίας μπορούν να επιταχύνουν τη φθορά των υφασμάτων.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!

DO IT YOURSELF

5 κατηγορίες εσωρούχων στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

Must-haves που πρέπει να αποκτήσεις στη συλλογή σου.

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα