Ήξερες πόσο μεγάλη ιστορία έχει αυτό το brand;

Όλοι γνωρίζουμε το όνομα Havaianas!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Πολλές φορές μάλιστα δεν αναφέρουμε καν τη λέξη "σαγιονάρες" αφού απλά ρωτάμε για παράδειγμα "Φόρεσες τις  Havaianas σου;". Είναι δηλαδή το όνομα που έγινε συνώνυμο με τις αγαπημένες σαγιονάρες μας, τις οποίες  δεν τις αποχωροριζόμαστε ποτέ αφού η ανθεκτικότητά τους στο χρόνο είναι πλέον δεδομένη. Ήξερες όμως ότι το brand έχει πίσω του μεγάλη ιστορία;

Η  Havaianas είναι ένα βραζιλιάνικο brand που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και στην παραγωγή σαγιονάρων για την παραλία και όχι μόνο. Το πρώτο ζευγάρι δημιουργήθηκε το 1962, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τα ιαπωνικά σανδάλια «Zori», φτιαγμένα από άχυρα ρυζιού. Ωστόσο, η Havaianas χρησιμοποίησε την άφθονη προσφορά λάστιχου που υπήρχε στην Βραζιλία, και δημιούργησε ένα προϊόν που μπορούσε να αγοραστεί από όλα τα οικονομικά επίπεδα.

Havaianas_Key Image .jpg 

Το όνομα Havaianas προέρχεται από την πορτογαλική μετάφραση της λέξης «Hawaians» 
- κάτοικοι της Χαβάης-  καθώς την δεκαετία του ‘60 η Χαβάη αποτελούσε τον ιδανικό προορισμό για διακοπές.

Τα πρώτα χαρακτηριστικά των Havaianas ήταν τα χρώματα, είχαν λευκές εσωτερικές επιφάνειες με έγχρωμες εξωτερικές επενδύσεις και λουριά. Λόγω της απλότητας και της χαμηλής τιμής τους, τα σανδάλια έγιναν δημοφιλή και στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα της Βραζιλίας. 

Οι σαγιονάρες Havaianas ήταν διαθέσιμες μόνο σε μπλε και άσπρο. Ωστόσο το 1994, ένα σφάλμα στην παραγωγή φέρνει σαν αποτέλεσμα μια παρτίδα μόνο πράσινες Havaianas, η οποία είχε θετικό αντίκτυπο στην αγορά. Η αντίδραση ήταν τόσο θετική που η Havaianas εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και άρχισε να παράγει και μονόχρωμα ζεύγη όπως καφέ, κίτρινο και μαύρο.  

Την ίδια χρονιά, η Havaianas κυκλοφόρησε μια νέα σειρά με οκτώ μονόχρωμες σαγιονάρες, τις γνωστές σε όλους σήμερα Havaianas Top. Τότε ξεκίνησαν και οι υψηλότερες κοινωνικές τάξεις να φορούν Havaianas. 

Το 1998 η Havaianas εισήγαγε μια σειρά από σαγιονάρες με την βραζιλιάνικη σημαία στο λουράκι, δείχνοντας την υποστήριξή τους στην Βραζιλιάνικη ομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο.  Ωστόσο η  Βραζιλιάνικη ομάδα δεν κέρδισε, αλλά το Havaianas Brazil logo σχέδιο είχε μεγάλη επιτυχία.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares