Skip to main content

FASHION TRENDS

Το renting ήρθε να αντικαταστήσει το shopping;

Το νέο καταναλωτικό μοντέλο που μπαίνει στη ζωή μας



 

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθείς πως οι σύγχρονες επιχειρήσεις και το νεανικό fashion κοινό προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες εν μέσω πανδημίας. Την ώρα που μεγάλα brands καλούνται να αντιμετωπίσουν την πτώση του τζίρου τους, οι fashion influencers επιθυμούν νέες τάσεις και δημιουργίες προκειμένου να ξεφύγουν, ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία τους μέσω της μόδας. Οι δε πιο ενημερωμένοι καταναλωτές, στρέφονται προς τη βιώσιμη μόδα και πιο συγκεκριμένα στην ενοικίαση ρούχων. Οι προβλέψεις μάλιστα δείχνουν πως μέχρι το 2023 η ενοικίαση ρούχων θα είναι μια βιομηχανία αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν δεν το γνώριζες ήδη, υπάρχουν υπηρεσίες που σου δίνουν την δυνατότητα ενοικίασης και συνδρομής ρούχων.  Δηλαδή οι συγκεκριμένες υπηρεσίες εξασφαλίζουν στα brands πιστούς πελάτες, αφού ο καταναλωτής μπορεί όχι απλά να νοικιάσει ένα ρούχο για ένα event, αλλά με μια μηνιαία συνδρομή, να έχει πρόσβαση σε μια τεράστια γκαρνταρόμπα και να συνθέτει μια ανεξάντλητη ποικιλία από outfits.

https://www.instagram.com/p/B-HZn2VA0-4/

Τέτοιες υπηρεσίες είναι για παράδειγμα: η Rent the Runway, Stitch Fix, Trunk Club, Le Tote, nuuly ή DreXCode.

https://www.instagram.com/p/CE-QuzqHFhi/

Ποικιλία, σύγχρονα και μοντέρνα κομμάτια, αμέτρητοι συνδυασμοί και εμφανίσεις, είναι μόνο κάποια από τα προνόμια της ενοικίασης ρούχων για τους καταναλωτές, οι οποίοι όλο και περισσότερο στρέφονται προς ένα τέτοιου τύπου μοντέλο. Το κυριότερο όμως είναι πως η διαδικασία αυτή, συνεισφέρει σε πιο συνειδητές επιλογές στην καταναλωτική συμπεριφορά με στόχο το sustainability, την οικονομία στους υδάτινους πόρους και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους κατασκευαστές.

https://www.instagram.com/p/CENSRDOJXSJ/

Βέβαια για να λειτουργήσει αυτός ο νέος τρόπος συνδιαλλαγής όσο καλύτερα γίνεται, οι εταιρείες πρέπει να διαχειριστούν το εμπόρευμά τους με μεγάλη ταχύτητα, συνέπεια και ακρίβεια. Κάθε κομμάτι θα πρέπει να αποστέλλεται, να επιστρέφεται, να καθαρίζεται για να αποστέλλεται εκ νέου.

Προς το παρόν όμως, τέτοιες νοοτροπίες και τάσεις έχουν μείνει έξω από την χώρα μας και μένει παρά να δούμε σε πόσο καιρό θα αρχίσουν να εμφανίζονται και αν θα καταφέρουν να μας αγγίξουν.

Cover photo credits: Andreas Ortner

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30