Skip to main content

FASHION TRENDS

Only Pure Leather/ Μariakaranz: ΑΥΤΑ είναι τα απόλυτα δερμάτινα backpacks που θα σε συνοδεύουν παντού

Δια χειρός Μαρίας Καράντζαλου!


Κέλλυ Νόβακ

Την Μαρία Καράντζαλου την γνώρισα ένα βράδυ στο Shamone, στα γενέθλια ενός κοινού μας φίλου και αμέσως εντυπωσιάστηκα από το στιλ και την θετική αύρα της. Όταν ανακάλυψα ότι το (επαγγελματικό) πάθος της είναι η πιο «διάσημη» τσάντα των τελευταίων σεζόν, το backpack, ενθουσιάστηκα και αποφάσισα ότι έπρεπε να γνωρίσω την ίδια αλλά και την δουλειά της καλύτερα.  

Έτσι κι έγινε. Στην συνάντησή μας, η Μαρία μου μίλησε για όλα: για τις 100% χειροποίητες τσάντες που κατασκευάζει -και μάλιστα χωρίς να το έχει καν σπουδάσει, για την αγάπη της για τα αγνά υλικά, όπως το δέρμα, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά, αλλά και για τους λόγους που την οδήγησαν στη δημιουργία του label της, Only Pure Leather/ Μariakaranz.

Το συμπέρασμά μου; Κάποια ταλέντα είναι -πράγματι- έμφυτα, και η Μαρία είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα!

Πες μου λίγα λόγια για εσένα και το label σου.

Όλα ξεκίνησαν με ένα event που έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στο οποίο μου είπαν να λάβω μέρος. Με αφορμή αυτό, αλλά και μια φίλη μου που με «έσπρωξε» στο να σχεδιάσω τσάντες, αποφάσισα τον Δεκέμβρη να ξεκινήσω το δικό μου label.

Γιατί συγκεκριμένα τις τσάντες όμως;

Ήθελα από καιρό να κάνω κάτι με «δέρμα». Αλλά αυτό που με παρακίνησε ήταν το γεγονός ότι δεν έβρισκα στην αγορά (ακόμη και για εμένα) τσάντες πλάτης που να είναι τελείως απλές και δερμάτινες, χωρίς πολλά «συμπράγκαλα»!

Άρα, όλα ξεκίνησαν γιατί ήθελες να φτιάξεις την ιδανική τσάντα για εσένα;

Κάπως έτσι. Και με την υποστήριξη των φίλων μου και αρκετών αντρών, οι οποίοι είναι συχνοί πελάτες πλέον, αποφάσισα να το κάνω πραγματικότητα!

Είσαι μητέρα με ένα παιδί. Αυτό έπαιξε ρόλο στο να ξεκινήσεις να σχεδιάζεις τσάντες; Ήθελες δηλαδή να «ξεφύγεις» για λίγο από αυτόν τον ρόλο ή, ίσως, να δημιουργήσεις ένα καλό πρότυπο για την κόρη σου ως εργαζόμενη μητέρα;

Καταρχάς, δεν μπορούσα να κάθομαι άλλο! Από την στιγμή που έχασα την δουλειά μου πριν γεννηθεί η κόρη μου, σε μια εταιρία Web Design, δεν μπορούσα να φανταστώ να μην κάνω τίποτα, γιατί είμαι και σαν άνθρωπος έτσι. Οπότε, αφού γεννήθηκε η κόρη μου και έφτασε σε μια ηλικία που άρχισε να καταλαβαίνει τι συμβαίνει στο περιββάλον της, τότε σκέφτηκα ότι ήθελα να κάνω κάτι και για αυτήν. 

mariakaranz_1.jpg

mariakaranz_2.jpg

mariakaranz_3.jpg

Δουλεύεις μόνο με δέρμα. Γιατί;

Γιατί ήθελα ένα υλικό που είναι ποιοτικό. Ήθελα να φτιάξω κάτι που να είναι ξεχωριστό και ποιοτικό μαζί. Επειδή στην αγορά δεν το βρίσκει πάντα κανείς αυτό και σε τιμές που να μην «ξεφεύγουν», για να ξεχωρίσει κάτι θεωρώ ότι πρέπει αρχικά να είναι ποιοτικό. Και αυτός είναι ο βασικός μου στόχος.

Σχεδιάζεις μόνο backpacks ή η νέα σου συλλογή συμπεριλαμβάνει και κάτι άλλο;

Πέρα από τις τσάντες πλάτης, πρόσφατα σχεδίασα και τις τσάντες/φακέλους, οι οποίες είναι πολλαπλής χρήσης. Μπορεί κανείς να την κρατήσει το πρωί σαν τσάντα ώμου (καθώς έχει και λουράκι) και το βράδυ, αφαιρώντας το λουράκι, σαν φάκελο. Μου αρέσει, γενικά, οι τσάντες να μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες. Γιατί αυτές της νέας συλλογής έχουν αρκετό χώρο για να πάρει κανείς 2-3 πράγματα παραπάνω, αν θέλει. Και σε αυτή την περίπτωση, κοιτάξα τι θα με βόλευε και εμένα να έχω, αλλά αργότερα είδα ότι μου το ζητούσαν και πελάτισσες! 

mariakaranz_4.jpg

mariakaranz_5.jpg

mariakaranz_6.jpg

Έχεις σκεφτεί να δουλέψεις και με κάποιο άλλο υλικό, πέραν του δέρματος;

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι για το καλοκαίρι να δουλέψω κάποιες τσάντες για την παραλία, οι οποίες θα έχουν και ύφασμα, γιατί μου το ζητάνε και οι πελάτισσές μου. Αλλά, και πάλι, το δέρμα θα είναι το βασικό υλικό.

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media; Πιστεύεις ότι βοηθάνε νέους σχεδιαστές σαν εσένα να προβάλλουν την δουλειά τους:

Θεωρώ πώς ναι. Κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία ως νέα σχεδιάστρια, το facebook με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να προβάλλω την δουλειά μου και βλέπω μεγάλη ανταπόκριση λόγω αυτού.

Πιστεύεις ότι το χειροποίητο αξεσουάρ (το οποίο είναι ίσως και πιο σπάνιο να βρει κανείς) έχει απήχηση από το ελληνικό κοινό; Το εκτιμάει, δηλαδή, περισσότερο από τα αντίστοιχα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά, τα οποία δεν είναι το ίδιο ποιοτικά αλλά είναι πολύ πιο οικονομικά;

To εκτιμάει πολύ ο κόσμος και καταλαβαίνει ότι αυτό που θα πάρει είναι κάτι «καλό». Αλλά σίγουρα παίζουν ρόλο και τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει κανείς.

Εσύ προσπαθείς να ανταποκριθείς οικονομικά στις ανάγκες του κοινού;

Φυσικά. Αλλά, κυρίως, προσπαθώ αυτό που θα αγοράσει να είναι κάτι μοναδικό, που δεν θα βρει εύκολα κάτι αντίστοιχο στην αγορά. Γι’ αυτό και επιλέγω να δουλεύω μόνο με το δέρμα, το οποίο ψάχνω και βρίσκω μόνη μου και θέλω πάντα να είναι κάτι ξεχωριστό. 

mariakaranz_7.jpg

mariakaranz_9.jpg

mariakaranz_10.jpg

mariakaranz_13.jpg

mariakaranz_14.jpg

mariakaranz_15.jpg

mariakaranz_16.jpg

mariakaranz_17.jpg

Περιορίζει την δημιουργικότητά σου το γεγονός αυτό; Ότι δηλαδή πρέπει να βρεις ένα υλικό το οποίο είναι και ποιοτικό αλλά και οικονομικό;

Κοίτα, προσπαθώ να τα συνδυάσω και τα δύο. Εάν βρω ένα δέρμα πιο ακριβό, θα το χρησιμοποιήσω ως λεπτομέρεια στο σχέδιό μου και θα βάλω ένα μέρος από αυτό στις τσάντες μου. Δεν θα περιοριστώ, ειδικά αν είναι ωραίο!

 Τις τάσεις τις παρακολουθείς;

Nαι, αλλά δεν τις ακολουθώ πάντα. Δουλεύω, κυρίως, με το ένστικτό μου και την δική μου αισθητική.

Ποιο είναι το επόμενο project σου;

Για το καλοκαίρι θα ήθελα να επεκταθώ και στην δημιουργία δερμάτινων σανδαλιών. Τα σχέδια θα είναι εμπνευσμένα από τις ήδη υπάρχουσες τσάντες μου και φυσικά θα μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα δύο μαζί.

Πού και πώς μπορούν οι αναγνώστριες του AllYou να βρουν τις τσάντες σου;

Μέσα από την σελίδα μου στο facebook (Οnly Pure Leather/Mariakaranz https://www.facebook.com/mariakaranzonlyleather), μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί μου, στέλνοντας μου μήνυμα στο inbox αλλά και στο προσωπικό μου e-mail (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και τηλέφωνο (6972096694). Επίσης, στέλνω τσάντες σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου