Skip to main content

FASHION TRENDS

5 τρόποι για να περιποιείσαι τα μάλλινα ρούχα και να παρατείνεις τη ζωή τους

Όσο ο καιρός σταδιακά ψυχραίνει, μαθαίνουμε να φροντίζουμε τα μάλλινα ρούχα μας.



Τα μάλλινα ρούχα είναι η καλύτερη επένδυση για ζεστασιά και απαλότητα τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, ενώ αποτελούν και ιδανικά κομμάτια για layering στις εμφανίσεις μας. Τα μάλλινα απαιτούν όμως και ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρήσουν την ποιότητά τους και να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους. Ακολουθούν πέντε βασικά βήματα για να τα φροντίσεις.

Διάβασε τις ετικέτες φροντίδας

Έλεγξε πάντα την ετικέτα φροντίδας στο μάλλινο ρούχο σου πριν το καθαρίσεις. Ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες φροντίδας του κατασκευαστή. Τα μάλλινα ρούχα συχνά απαιτούν συγκεκριμένο χειρισμό, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων θερμοκρασίας της πλύσης και των οδηγιών στεγνώματος. Ορισμένα μάλλινα είδη μπορούν να πλυθούν μόνο στο χέρι, ενώ άλλα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο σε ήπιο πρόγραμμα. Η γνώση των σωστών οδηγιών φροντίδας είναι απαραίτητη.

Απαλό πλύσιμο

Εάν το μάλλινο ρούχο σου πλένεται στο πλυντήριο, χρησιμοποίησε το σωστό πρόγραμμα με κρύο νερό. Χρησιμοποίησε επίσης ένα ήπιο απορρυπαντικό σχεδιασμένο για μάλλινα ή άλλα ευαίσθητα υφάσματα. Απόφυγε τη χρήση λευκαντικού ή μαλακτικών, καθώς μπορεί να καταστρέψουν τις ίνες του μαλλιού. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και για να μην φθαρεί στο στέγνωμα, τοποθέτησε το ρούχο μέσα σε μια διχτυωτή θήκη ρούχων, σαν αυτή για τα εσώρουχα.

Πλύσιμο στο χέρι

Για ευαίσθητα μάλλινα ρούχα που πλένονται αποκλειστικά στο χέρι, απόφυγε το υπερβολικό τρίψιμο ή το στύψιμο, καθώς οι ίνες του μαλλιού μπορούν εύκολα να καταστραφούν όταν είναι βρεγμένες. Ξέπλυνε καλά και πίεσε απαλά την περίσσεια νερού, χωρίς να στρίψεις το ρούχο.

Προσεκτικό στέγνωμα

Άπλωσε το μάλλινο ρούχο για να στεγνώσει σε μια καθαρή, στεγνή πετσέτα και τυλίξτε το για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Στη συνέχεια, διαμόρφωσέ το στις αρχικές του διαστάσεις και άπλωσέ το πάνω σε μια απλώστρα ρούχων χωρίς να το κρεμάσεις, για να στεγνώσει στον αέρα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή του ξεχειλώματος. Κράτησέ το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως ή πηγές θερμότητας, καθώς η υπερβολική θερμότητα μπορεί να καταστρέψει το μαλλί.

Σωστή αποθήκευση

Αποθήκευσε τα μάλλινα ρούχα σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και την υγρασία. Χρησιμοποίησε φακελάκια κέδρου ή λεβάντας για να βοηθήσεις στην απώθηση του σκόρου και άλλων παρασίτων που μπορούν να βλάψουν το μαλλί. Δίπλωσε τα πουλόβερ και άλλα πλεκτά αντικείμενα αντί να τα κρεμάσεις για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της

CELEBS

Αλέξης Κούγιας: Η δικαστική διαμάχη με την Εύη Βατίδου και οι εξηγήσεις στα παιδιά του

«Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών»

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα