Skip to main content

FASHION TRENDS

10 κοινά λάθη στο styling που μπορούν να καταστρέψουν ένα outfit

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και μπορούν να καταστρέψουν μια κατά τα άλλα όμορφη προσπάθεια.



Υπάρχουν μερικά πολύ συχνά, κοινά για όλες μας λάθη στο styling, που μπορούν όμως να καταστρέψουν πολύ εύκολα ένα outfit που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν flawless. Να 10 από αυτά, για να μην πέσεις ποτέ ξανά θύμα ενός μικρού, αλλά παντοδύναμου error στο ντύσιμό σου.

Υπερβολικά αξεσουάρ

Τα υπερβολικά αξεσουάρ μπορούν να κάνουν ένα ντύσιμο να φαίνεται ακατάστατο και να αποσπούν την προσοχή από τα κύρια ρούχα. Επίλεξε μερικά βασικά αξεσουάρ που συμπληρώνουν το ντύσιμό σου αντί να το κατακλύζουν.

Κακή εφαρμογή

Τα ακατάλληλα ρούχα μπορούν να κάνουν ακόμα και το πιο κομψό ντύσιμο να φαίνεται ατημέλητο. Βεβαιώσου ότι τα ρούχα σου εφαρμόζουν καλά και εξέτασε το ενδεχόμενο να τα μεταποιήσεις εάν είναι απαραίτητο.

Συγκρουόμενα χρώματα

Το να φοράς αταίριαστα μεταξύ τους χρώματα μπορεί να είναι ενοχλητικό για το συνολικό αποτέλεσμα μιας εμφάνισης. Ένας χρωματικός οδηγός μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις ποια χρώματα ταιριάζουν και ποια όχι.

Υποτιμάς ή υπερεκτιμάς την περίσταση

Το να φοράς ακατάλληλα ρούχα για την περίσταση μπορεί να καταστρέψει το ντύσιμό σου. Φρόντισε να έχεις πλήρη εικόνα της εκδήλωσης στην οποία θα παρευρεθείς κάθε φορά, είτε είναι casual, επίσημη ή επαγγελματική.

Overmatching

Το να φοράς πάρα πολλά κομμάτια που ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι σαν να προσπαθείς πολύ. Ανακάτεψε και συνδύασε μοτίβα, υφές και χρώματα για να δημιουργήσεις μια πιο ενδιαφέρουσα και δυναμική εμφάνιση.

Παραμέληση της περιποίησης

Η προσωπική σου περιποίηση, δηλαδή τα αχτένιστα μαλλιά, τα ατημέλητα νύχια ή τα ζαρωμένα ρούχα, μπορεί να μειώσουν τη συνολική εμφάνισή σου.

Αγνοείς τις αναλογίες σου

Το να φοράς ρούχα που δεν κολακεύουν το σχήμα του σώματός σου μπορεί να κάνει το ντύσιμό σου να φαίνεται ανισόρροπο. Κατανόησε πλήρως τον τύπο του σώματός σου και διάλεξε ρούχα που ενισχύουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου.

Φοράς ρούχα με ορατή φθορά

Τα φθαρμένα ή κατεστραμμένα ρούχα μπορούν να κάνουν το ντύσιμό σου να φαίνεται κακό, παρά τις προθέσεις σου. Επισκεύασε όσα ρούχα το έχουν ανάγκη ή αντικατάστησε πλήρως αυτά που έχουν δει καλύτερες μέρες και δεν σώζονται με τίποτα.

Λάθος παπούτσια

Τα παπούτσια μπορούν να ανεβάσουν ή να καταστρέψουν εντελώς ένα outfit. Το να φοράς τα λάθος παπούτσια για την περίσταση ή το ντύσιμο που έχεις επιλέξει μπορεί να διαταράξει τη συνολική εμφάνισή σου. Βεβαιώσου κάθε φορά ότι τα παπούτσια σου είναι καθαρά και κατάλληλα.

Ακατάλληλα εσώρουχα

Το να φοράς λάθος εσώρουχα μπορεί να οδηγήσει σε ορατές γραμμές, εξογκώματα ή γενικευμένη ενόχληση. Επένδυσε σε ποιοτικά εσώρουχα που ταιριάζουν στις ενδυματολογικές σου επιλογές και πες «ναι» σε αυτά χωρίς ραφές, που δεν φαίνονται καν μέσα από τα ρούχα σου.

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.