Skip to main content

FASHION TRENDS

Πώς να ενσωματώσεις το κόκκινο χρώμα στα looks σου για να είναι ισορροπημένα

Το κόκκινο μπορεί να σου φαίνεται «δύσκολο» χρώμα, μπορεί όμως να απογειώσει ένα look αν το εντάξεις σε αυτό με προσοχή.



Η ενσωμάτωση του κόκκινου χρώματος σε ένα look είναι πάντα μια πρόκληση, δεδομένης της δυσκολίας που προκαλεί ο bold χαρακτήρας του. Κι όμως, όταν αυτή γίνεται με ισορροπημένο τρόπο, μπορεί να προσθέσει ένα εντυπωσιακό στοιχείο στην εμφάνισή σου. Το κόκκινο είναι ένα ισχυρό χρώμα με συνυποδηλώσεις, επομένως είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσεις στρατηγικά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς θα το κάνεις.

Διάλεξε τη σωστή απόχρωση του κόκκινου

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του κόκκινου χρώματος, από βαθύ μπορντό έως το ζωηρό κόκκινο προς κοραλί. Λάβε υπόψη τον τόνο του δέρματός σου και το προσωπικό σου στυλ όταν επιλέγεις την απόχρωση που σου ταιριάζει καλύτερα. Τα άτομα με ψυχρούς τόνους μπορεί να προτιμούν τα κόκκινα με βάση το μπλε, ενώ τα άτομα με ζεστούς τόνους συνήθως επιλέγουν κόκκινα με βάση το πορτοκαλί.

Χρησιμοποίησε το κόκκινο ως πινελιά

Για να διατηρήσεις την ισορροπία, χρησιμοποίησε το κόκκινο ως χρώμα-πινελιά στο look σου, αντί για το κυρίαρχο χρώμα σε αυτό. Τα κόκκινα αξεσουάρ, όπως μια τσάντα, τα παπούτσια ή ένα κασκόλ-εσάρπα, μπορούν να προσθέσουν ένα ενδιαφέρον στοιχείο χωρίς να κατακλύσουν τη συνολική εμφάνιση.

Red Statement Piece

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα statement κόκκινο κομμάτι στο ντύσιμό σου, όπως ένα κόκκινο σακάκι, φούστα ή φόρεμα, και να διατηρήσεις το υπόλοιπο πιο ουδέτερο. Αυτό επιτρέπει στο κόκκινο να ξεχωρίζει χωρίς να υπερισχύει ολόκληρης της εμφάνισης.

Κόκκινα μοτίβα

Εάν θέλεις να ενσωματώσεις το κόκκινο σε μοτίβα σε μια εμφάνιση, σκέψου έξυπνα. Για παράδειγμα, το κλασικό navy ριγέ πουκάμισο με μπλε ρίγες, μπορεί να εμφανιστεί εναλλακτικά με λεπτές κόκκινες, για μια πιο μοντέρνα αίσθηση.

Layering

Η τοποθέτηση ενός κόκκινου κομματιού ανάμεσα σε ουδέτερα χρώματα μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια ισορροπημένη εμφάνιση. Για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις μια κόκκινη ζακέτα ή σακάκι πάνω από ένα λευκό ή μαύρο τοπ και να το συνδυάσετε με τζιν ή παντελόνι σε ουδέτερο χρώμα.

Συμπληρωματικά χρώματα

Το κόκκινο συνδυάζεται αρμονικά με συμπληρωματικά χρώματα όπως το πράσινο και το γαλαζοπράσινο. Μπορείς να ενσωματώσεις αυτά τα χρώματα στο ντύσιμό σου μέσα από αξεσουάρ ή άλλα είδη ένδυσης, όπως ένα ανδρικού τύπου blazer.

Ουδέτερη βάση

Ξεκίνα με μια ουδέτερη βάση, όπως μαύρο, λευκό, γκρι ή μπεζ και, στη συνέχεια, πρόσθεσε κόκκινες πινελιές. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα κόκκινα στοιχεία θα ξεχωρίζουν και θα δημιουργούν μια ισορροπημένη αντίθεση.

Σκέψου την περίσταση

Λάβε υπόψη την περίσταση όταν ενσωματώνεις το κόκκινο σε μια εμφάνιση. Για πιο επίσημες εκδηλώσεις, οι διακριτικές κόκκινες πινελιές είναι προτιμότερες, ενώ μια χαλαρή έξοδος επιτρέπει πιο δημιουργική χρήση του κόκκινου και πιο bold statements.

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!