Skip to main content

FASHION TRENDS

The sheer skirt: Η hot τάση αποκλειστικά και μόνο για τις τολμηρές!

Αν ανήκεις στις τολμηρές της μόδας, δεν έχεις παρά να δεις πως θα βάλεις στη ντουλάπα σου τη διάφανη φούστα! 



Τα γυμνά φορέματα μπορεί να έχουν μονοπωλήσει τη σκηνή της μόδας τα τελευταία χρόνια, σας ευχαριστώ Rihanna , Emily Ratajkowski και ολόκληρη την οικογένεια Kardashian, αλλά οι διάφανες φούστες φαίνεται να διχάζουν ανάμεσα στο πολύ τολμηρό και στο πολύ προχωρημένο. Υπάρχουν τρόποι για να κάνεις τη συγκεκριμένη  φούστα μια πιο καθημερινή επιλογή όπως φαίνεται στις πασαρέλες της άνοιξης/καλοκαίρι του 2024 των οίκων Givenchy, Carven, 16arlington, Louis Vuitton, Prada και Coperni.

Οι διάσημοι σχεδιαστές παρουσίασαν τη διάφανη φούστα ως ένα έξυπνο κομμάτι layering για να προσθέσει βάθος και υφή σε μια κατά τα άλλα κλασική εμφάνιση. Συχνά οι διαφανές φούστες έχουν μήκος πάνω ή ακριβώς κάτω από το γόνατο, και είναι κατασκευασμένες από ρομαντικά υφάσματα όπως Organza και Tulle. Μπορούν εύκολα να σεταριστούν με βασικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των γκρίζων πλεκτών, προσαρμοσμένων παλτών, belted blazers και μπαλέτου και βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά που θα μπορούσες να φορέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αδύνατο; Θα το τολμούσες; 

Παγκόσμιοι fashion guru αναφέρουν πως τους αρέσει να επενδύουν  σε διάφανες φούστες για τις διάσημες πελάτισσες τους, αλλά και να τις διαμορφώνουν με τρόπο που λειτουργεί τόσο για το βράδυ όσο και για την ημέρα. Οι φούστες Prada από τις προηγούμενες σεζόν είχαν ένα έξυπνο κομμάτι ύφασμα στην κορυφή για λίγη σεμνότητα.

Αντί για την αναζήτηση προσοχής, αυτές οι φούστες έχουν μια κομψή ευαισθησία χάρη στη χρήση χρωμάτων που σχετίζονται με το ήσυχο κίνημα πολυτελείας. Στην Prada, το stand-out στυλ αποτέλεσε μια σε πλούσια Βουργουνδί απόχρωση, ενώ στους Carven, Altuzarra και Acne Studios μετριάστηκε η πικάντικη αισθητικη με αποχρώσεις του γκρι, από το πολύ ανοιχτό μέχρι το πολύ σκούρο. 

Πάρε πολύτιμες στυλιστικές συμβουλές, από μεγάλους κολοσσούς της μόδας όπως η Prada για το πως να συνδυάσεις μια διάφανη midi φουστα με ένα πλεκτό και ένα blazer. 

Το μείγμα της γυναικείας φούστας είτε απο σιφόν είτε από οργάνζα σε πιο μακρύ μήκος είναι πραγματικά κολακευτικό με ένα oversized κασμιρένιο jumper. Η αντίθεση του τολμηρού με το πρακτικό κάνει το look ακαταμάχητο!

Τα αξεσουάρ είναι επίσης αναπόσπαστo κομμάτι για μια τέτοια εμφανιση. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα τακούνια και τα στιλέτα και να συνδυάσεις τη φούστα σου με γυαλιστερές μπότες, σατέν μπαλαρίνες και mary-jane loafers με ψηλές έντονες κάλτσες,  πρακτικές, ευρύχωρες τσάντες κοντά στο σώμα, σταματώντας και πάλι τα αδιάκριτα βλέμματα να πηγαίνουν εκεί που δεν πρέπει! 

Τέλος, πρέπει να σκεφτείς καλά με τι εσώρουχα θα φορέσεις το ιδιαίτερο αυτό κομμάτι και να αποφασίσεις τι θα δείξεις στον κόσμο. Σίγουρα τα μεγάλα βαμβακερά εσώρουχα είναι πιο κατάλληλα για τη περίσταση.

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα