Skip to main content

FASHION TRENDS

Αυτά τα ξεχωριστά τοπ είναι η εκπληκτική μικρο-τάση που κυριαρχεί στη σεζόν

Απευθείας από την Κοπεγχάγη, ταιριάζουν με όλα και προσθέτουν στυλ



Κανείς δεν ντύνεται τόσο παιχνιδιάρικα όπως οι Σκανδιναβοί. Ενώ τα πράγματα που καθορίζουν το στυλ Scandi έχουν γίνει λίγο λιγότερο ~προφανή~ από τότε που η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης μπήκε για πρώτη φορά στο mainstream (και όπως η Cecilie Bahnsen και ο Ganni εδραίωσαν το στυλ Scandi ως πολύχρωμο, τολμηρό και με μοτίβο), σίγουρα ό,τι πρέπει για ανεβασμένη και καλοκαιρινή διάθεση.

Χρειάζεστε αποδείξεις; Η τάση κυριάρχησε σε fashion event της Κοπεγχάγης του Φεβρουαρίου. Η ασυμμετρία παρουσιάστηκε σε εταιρείες όπως Rotate και Stine Goya, με έμφαση σε παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες όπως peplums, εξ ολοκλήρου διαφάνιες δύο κομματιών και φούστες με χαμηλό ύψος.

Μια μικρο-τάση που μου δίνει όλες τις παιχνιδιάρικες δονήσεις του Scandi αυτή τη στιγμή – χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στην εξαντλητική κυκλοφορία του Ganni – είναι το δέσιμο στο μπροστινό μέρος. Ή μπλούζα με γραβάτα ή tie-front tops, όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται.

Οι ζακέτες με γραβάτα ήταν μεγάλη είδηση ​​το περασμένο φθινόπωρο/χειμώνα, αλλά αυτή την άνοιξη, η τάση επέστρεψε σε μορφή μπλούζας. Η αναζωπύρωσή του πρωτοστάτησε από τον Ganni – πιο συγκεκριμένα, με την κυκλοφορία της μπλούζας Cotton Poplin Peplum, η οποία διατίθεται σε διάφορα χρώματα και στάμπες, από λεοπάρ στάμπα μέχρι μπλε ρίγα και λευκό. Λειτούργησε ως την ενθάρρυνση που χρειαζόταν για να ανοίξει ο δρόμος και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ίσως η πανταχού παρουσία των φιόγκων – που κοσμούσαν φούστες, φορέματα και τσάντες στη συλλογή SS24 της Sandy Liang, καθώς και τα μάτια των μοντέλων (ναι, πραγματικά) σε μια προηγούμενη πασαρέλα της Simone Rocha – έχει επίσης κάποια σχέση με το πόσο δημοφιλή έχουν γίνει.

Τα στολίδια της γραβάτας που παίρνουν το επίκεντρο είναι σίγουρα εναρμονισμένα με το να προσδίδουν στυλ και κομψότητα. Από το balletcore μέχρι το Barbiecore, οι Gen-Z έχουν δείξει την επιθυμία να αισθάνονται υπέρκομψες, υπερθηλυκές και αρκετά αργά – αλλά κουλ, μοντέρνες και όχι υπερβολικά γλυκές. Τα μπλουζάκια με δέσιμο, λοιπόν, έχουν την αίσθηση του brand.

Σε συνδυασμό με peplums και φουσκωτά μανίκια, οι μπλούζες με γραβάτα είναι ελαφριές και ευέλικτες – ταιριάζουν καλύτερα με τζιν, φαρδύ παντελόνι ή ένα ψηλόμεσο τζιν σορτς το Σαββατοκύριακο.

Όσο για το χρώμα και το ύφασμα; Τα μπλουζάκια με λεοπάρ κυριαρχούν. Η στάμπα κοσμούσε τις πασαρέλες του SS24 από τη Nina Ricci και τη Celine έως τις Dolce & Gabbana – καθώς και τα shows AW24 των Dior, Isabel Marant και Zimmermann. Έτσι, δεν ήταν καθόλου περίεργο που θα θέλαμε να το εντάξουμε και στα καλοκαιρινά μας μπλουζάκια.

Η προαναφερθείσα μπλούζα με γραβάτα OG του Ganni είναι διαθέσιμη σε λεοπάρ στάμπα, αλλά οι ASOS, Stradivarius και Anthropologie διαθέτουν μερικές premium επιλογές κάτω των £100.

Αλλού, το τζιν και οι ρίγες είναι δημοφιλείς, ενώ οι εκδοχές χωρίς μανίκια –όπως προτιμούν οι Aligne και Weekday– είναι ένα ωραίο υβρίδιο ανάμεσα στο τοπ και το γιλέκο.

Δείτε, περισσότερα μπλουζάκια με γραβάτα για να βάλετε στη λίστα ενδιαφέροντός σας.

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

Πού θα βρείτε τα πιο όμορφα γυναικεία φορέματα και μαγιό για αυτό το καλοκαίρι

Πώς να ανανεώσετε την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα με ένα κλικ!

FASHION TRENDS

8 μονόχρωμα ολόσωμα μαγιό που θα φορέσεις και ως κορμάκι

Εκμεταλλεύσου τη θερινή σου στολή παραλίας και για looks στο νησί ή και την πόλη

FASHION TRENDS

Η Kendall Jenner μας προτείνει το τέλειο σετ εσωρούχων

Όμορφα κι άνετα, είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral