Η «τραϊμπαλική» Ανατολή μέσα από τα μάτια των Carol Lim και Humberto Leon

Ή, με άλλα λόγια, ΑΥΤΗ είναι η νέα συλλογή του οίκου Kenzo!

Κέλλυ Νόβακ

Όταν ένα show ξεκινάει με τα μοντέλα πάνω σε κινούμενες πλατφόρμες, τότε ξέρεις ότι αυτή η επίδειξη μόδας θα έχει κάτι το διαφορετικό. Και έτσι και έγινε. Μάλιστα, το «διαφορετικό» δεν φάνηκε μόνο από τον εντυπωσιακή έναρξη του show, αλλά και από την ίδια την συλλογή.

Οι δημιουργοί της και καλλιτεχνικοί διευθυντές του οίκου Kenzo, Carol Lim και Humberto Leon, βάλθηκαν να μας ταξιδέψουν στην δική τους εκδοχή της Ανατολής. Με την ματιά ενός πολυταξιδεμένου εξερευνητή, φαίνεται να αντιμετώπισαν τα ρούχα της συλλογής, τα οποία δεν μπορούσαν παρά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών. Η ανατολική αισθητική, λοιπόν, συναντάει ένα tribal twist, μέσα από τα αθλητικά και εκρηκτικά graphic prints των ρούχων. Η μίξη αυτή των δύο στιλ δεν μπορεί παρά να είναι μαγνητική, μέσα από τις boxy σιλουέτες των φορεμάτων, σακακιών και γιλέκων, τα οποία όμως εναρμονίζονταν άψογα μέσα από την earth-y χρωματική παλέτα των γήινων αποχρώσεων.

Η γυναίκα Kenzo, παρόλα αυτά, δεν μπορεί παρά να εκπροσωπεί την απόλυτη σύγχρονη jet-setter, καθώς μιλάμε για μια άκρως μοντέρνα συλλογή. Και αυτό γιατί ακόμα και από τα πιο «παραδοσιακά» στοιχεία αυτής, άνθιζε μια πλήρως ενημερωμένη συλλογή. Τα εκπληκτικά knee-high σανδάλια μονομάχου, για παράδειγμα, εκμοντερνίζονταν από τα γεωμετρικά κοψίματα, επιβεβαιώνοντας αυτή την λογική.

Μια συλλογή που ενώ μας δημιουργεί συναισθήματα και ερεθίσματα που έχουμε ξαναζήσει και ξαναδεί, συνάδει απόλυτα με το παρόν και ίσως και με το μέλλον.

kenzo_ss16_01.jpg

kenzo_ss16_02.jpg

kenzo_ss16_03.jpg

kenzo_ss16_04.jpg

kenzo_ss16_05.jpg

kenzo_ss16_06.jpg

kenzo_ss16_07.jpg

kenzo_ss16_08.jpg

kenzo_ss16_09.jpg

kenzo_ss16_10.jpg

kenzo_ss16_11.jpg 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares